Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Faster

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Jos toimintaelokuva on lapsellinen on se huono koska siitä puuttuu vaadittua katu-uskottavauutta, mutta entä jos sinällään tiukkailmeinen toimintaelokuva ammentaa selvästikin kaikki aineksensa keskenkasvuisten poikien vauhdikkaimmista päiväunista? Tätä voi miettiä katsoessaan aiemmin ytimekkäästi nimellä "The Rock" tunnetun Dwayne Johnsonin uusinta vauhtipätkää, joka on kuin kaikkien korttelin pikkupoikien mielikuvituksesta ammennettu noutopöytä toimintakliseitä.

Vankilasta vapautuvan korston (Dwayne Johnson) mielessä pyörii vain kosto, eikä millään ole mitään väliä ennen kuin kaikki vihamiehet makaavat maan alla. Suurin osa liipasimen edessä olevista konnista tuntuu omituisesti alistuneen tuomiopäivänsä lähestymiseen, mutta sen sijaan urakkaa hidastaa tietokonenörtistä miljonääriksi ja elämyshakuiseksi palkkatappajaksi ryhtynyt vapaaherra. Myös rappioitunut etsivä (Billy Bob Thornton) haluaa eturivin paikan tapporalliin.

Kiistatta epäuskottava elokuva puskee eteenpäin ihailtavalla vimmalla jo alkumetreistä lähtien eikä edes yritä selitellä itseään vakavastiotettavaksi elokuvaksi. Viimeistä piirtoa myöten stilisoitu turboviihdyke tarjoilee grouvin yksioikoista toimintaa ja poikamaisen fatalistisia juonenkäänteitä rouhean patinoituun, periamerikkalaiseen kuosiin pakattuna. Muskeliautoja, alusvaatemalleja, duunariasennetta ja pintaliitojetsettiä - kaikkea on mukana sopivissa määrin. Tekijöillä on aivan varmasti ollut hauskaa tätä kokoon unelmoidessaan. Ja hauskaa on myös katsomossa, vaikka pyttipannuhan tämä on.

Erinomainen kuva on tumma, terävä ja läpeensä näyttävästi tyylitelty. Äänipuolella Kenny Rogersin "I Just Dropped In (To see What Condition My Condition Was In)" osuva käyttö herättää välittömästi odotuksia, ja myöhemminkin musiikkiraita pitää hyvin mielenkiintoa yllä vaikka jääkin lopulta paljon alkuvaikutelmaa geneerisemmäksi. Taidokkaasti punottu audiovisuaalinen toteutus tapailee pääosin musiikkivideomaista ilmaisua, mutta onneksi perin onnistuneesti eikä lainkaan puuduttavasti.

Ekstroissa nettipohjainen triviaraita, oikeasti vaihtehtoinen loppu ohjaajan alustuksella (13 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (11 min.), animoituja storyboardeja (12 min.) ja kaksi asiallista koostetta elokuvan tekemisestä (yht, 24 min.). Ekstrat esitettään HD-formaatissa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Tillman Jr.
Pääosissa: Dwayne Johnson Billy Bob Thornton Oliver Jackson-Cohen Carla Gugino Maggie Grace Moon Bloodgood Adewale Akinnuoye-Agbaje Tom Berenger
Tarina: Tony Gayton Joe Gayton
Kuvaus: David Lazan
Musiikki: Clint Mansell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Dwayne Johnson hetkeä ennen starttipistoolin laukausta
Dwayne Johnson hetkeä ennen starttipistoolin laukausta
Tälläistä kuvaa tietokonenörtistä näkee elokuvissa - oikeasta elämästä nyt puhumattakaan - harmillisen harvoin
Tälläistä kuvaa tietokonenörtistä näkee elokuvissa - oikeasta elämästä nyt puhumattakaan - harmillisen harvoin
The Rock patsasposeerauksessa
The Rock patsasposeerauksessa
Billy Bob Thornton on hyvässä roolissa rappioituneena, mutta silti melkein kunnollisena poliisina
Billy Bob Thornton on hyvässä roolissa rappioituneena, mutta silti melkein kunnollisena poliisina
Maggie Grace
Maggie Grace

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 262949EAN: 5051160283678

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään