Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fast & Furious 6

Furious 6 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Oh no. Venäläinen aserekka kaapataan Moskovassa ja ensimmäisenä paikalla luutuamassa on The Rockin esittämä jenkkikommando. Vanha jengi on jäänyt viettämään leveää elämää eläkkeelle, mutta nyt kaikkien miesten vaimot kannustavat perumaan lupaukset elämästä kaidalla tiellä, joten uusi seikkailu odottaa. Jos tämä kuulostaa uskottavan rouhealta ja elämänmakuiselta tapahtumavyyhdiltä - edes yksisoluiseen toimintaelokuvaan - on impannut liikaa typpioksiduulia.

Kuutonen alkaa nihkeästi aivottomalla mätöllä, herkuttelee alkutekstien aikana menneillä urotöillä ja ryömii vähitellen eteenpäin geneerisen toimintaelokuvan charmilla. Dialogi hukkuu latteuksien ja monikirjaimisten lyhenteiden alle ja yhtälailla jännitys kuin draamakin tuupertuvat merkityksettömien tappeluiden painolastin myötä. Ohjaaja kertoo halunneensa alunperin tehdä peterjacksonit kahden elokuvan muodossa, mutta päätyneensä sitten ahtamaan kaiken tähän yhteen elokuvaan. Tarinaa riittääkin vaivoin yhdeksi elokuvaksi, mutta toimintaa sen sijaan ehkä neljään eri elokuvaan.

Herkullisen viitososan jälkeen tämä on melkoinen pettymys, mutta aivottomana toimintapätkänä silti passeli viihdyke. Tämä on isompi, tyhjempi ja turhempi kuin yksikään edeltäjistään - eikä nyt miljöönä toimivasta Euroopastakaan löydetä mitään Tokion tai Rion veroista hohtoa. Harmi.

Levyltä löytyy sekä alkuperäinen teatteriversio, että aavistuksen pidempi uusi versio.

Asiallinen kuva on kiitettävän hallittu ja miellyttävän erotteleva. Sen enempää vauhti kuin paikoin runsaiksi päästetyt varjot eivät puurouta jälkeä, mutta toisaalta päivänvalossakin anti jää ripauksen patinoiduksi ja sudituksi. Teknisesti tasokas äänitaita vaikenee harvemmin, mutta tunnelma jää tunkkaiseksi.

Ekstroissa keskinkertainen ohjaajan kommenttiraita, popup-kommenttiraidalle tarkoitettuja klippejä (19 min.), poistettuja kohtauksia (2 min), moniosainen making of (yht. 27 min.) ja nippu koosteita taka-ajoista (yht. 24 min.), autoista (yht. 15 min.) ja tappeluista (10 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Justin Lin
Pääosissa: Vin Diesel Paul Walker Dwayne JohnsonMichelle Rodriquetz JOrdana Brewster Tyrese Gibson Chris
Tarina: Chris Morgan Gary Scott Thompson
Kuvaus: Stephen E. Windon
Musiikki: Lucas Vidal

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 130/131 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937008

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään