Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fast & Furious 5

Fast Five 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Hurjapäät löytää viitosvaihteen ja päästelee talla pohjassa ympäri Rio De Janeiron katuja, joita paikallinen huumeparoni luulee hallitsevansa. Kolmen epätasaisen jatko-osan jälkeen tämä viides osa on hämmästyttävän sulava, mielekäs ja näyttävä adrenaliiniseikkailu, jossa jopa uskomattomimmat ja räikeimmin järjen vastaiset vaiheet tuntuvat säilyttävän pitonsa moitteitta. Ehkä kyseessä on liiallisen altistuksen aiheuttama aivovaurio, mutta tämän iteraation myötä yhdestä hyvästä elokuvasta aloittanut saaga on vihdoin saavuttamassa jatkuvuuteen vaadittua elinvoimaa.

Brasilia on USA:n ja Japanin jo nähneelle saagalle mainio uusi näyttämö, ja elokuva hyötyykin suuresti suurkaupungin vilskeen ja ränsistyneiden hökkelikylien tuomasta rikkaasta tekstuurista. Yhtälailla onnistunut valinta on tuoda takaisin aiempien elokuvien keskeisimpiä hahmoja yhteiselle huimapäiselle keikalle, mikä sitoo mukavasti aiempia tapahtumia yhteen. Vanhojen suosikkien mukaan ottamisen ohella erityismaininnan arvoinen onnistuminen roolituksessa on Dwayne "The Rock" Johnsonin ilmestyminen ensimmäiseksi Vin Dieselin veroiseksi vastustajaksi - steroidikorstot ottavat tässä toisistaan mittaa kuin Transformersit konsanaan, mutta massa on uskottavaa eikä mättö mene tylsäksi. Todellinen massarymistely onkin itse asiassa vasta edessä.

Pikaviitoset ei ole elokuvana ruudinkeksijä, mutta miksi keksiä uudelleen kun sitä saa myös kaupasta, jolloin voi keskittyä itse pääasiaan eli ruudin kylvämiseen? Räjähtävän nopealiikkeinen elokuva pakkaakin ruutia ainakin pienen eteläamerikkalaisen yksityisarmeijan verran, eikä vauhtirallia käy moittiminen. Mielikuvituksekkaan lennokkaat stuntit ovat uskomattomia, mutta luontainen reaktio on silti aina vau eikä pöh - ehkä osittain siksi että stuntit on toteutettu isolta osin old skool -hengessä. Kun tähän vielä lisätään passeli tarina ja toimivaa läppää on vaikea olla ylistämättä tätä Michael Bayn Pahojen poikien ja Clark Johnsonin S.W.A.T.:in manttelinperijäksi.

Kuva vaihtelee erinomaisen ja keskinkertasen välillä. Kohtaus paronin työhuoneessa on miltei suttuinen, mutta valtaosin jälki on vakuuttavan erottelevaa ja hallittua. Väritoisto on tropiikin hehkuista ja upean tyyliteltyä. Filmirae luo toki pientä kohinaa. Iskevällä tehoste- ja musiikkitaidalla armoitettu ääniraita suhtautuu kaikkeen asenteella ja olipa sitten kyse The Rockin repliikeistä tai automaattitulesta kaikki tulee päälle tarmolla.

Ekstroissa kiinnostava ohjaajan kommenttiraita, kaksi kuvakuvassaraitaa, poistettuja kohtauksia (2 min.), mokia (4 min.), hengailua kuvauksissa Tyrese Gibsonin kanssa (7 min.) ja koosteet ohjaajasta kuvauksissa (9 min.), junaryöstön toteutuksesta (8 min.), kassakaappitaka-ajon toteutuksesta (9 min.), jälleennäkemisestä (5 min.), autoista (10 min.), tarinan isähahmosta Domista (5 min.), Brianin hahmosta (6 min.), The Rockin osallisuudesta (6 min.) ja Vin Dieselin ja The Rockin kaksintaistelusta (8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Justin Lin
Pääosissa: Vin Diesel Paul Walker Jordana Brewster Dwayne Johnson Tyrese Gibson Elsa Pataky
Tarina: Chris Morgan Gary Scott Thompson
Kuvaus: Stephen F. Windon
Musiikki: Brian Tyler

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Koko jengi koossa ensimmäistä kertaa
Koko jengi koossa ensimmäistä kertaa
Alkuperäiset veriveljet Vin Diesel ja Paul Walker
Alkuperäiset veriveljet Vin Diesel ja Paul Walker
The Rock alias Dwayne Johnson
The Rock alias Dwayne Johnson

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään