Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Manchurian Candidate

Manchurian kandidaatti 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

John Fo­ger­tyn ”­For­tu­na­te So­nin” uu­del­la ver­siol­la osu­vas­ti al­ka­va tril­le­ri tun­tui en­nak­koon tur­hal­ta te­ke­leeltä, kos­ka John Fran­ken­hei­me­rin kek­kos­lan­dias­sam­me kiel­let­tyä kylmän so­dan klas­sik­koa ei käy ylittä­mi­nen.

John Fo­ger­tyn ”­For­tu­na­te So­nin” uu­del­la ver­siol­la osu­vas­ti al­ka­va tril­le­ri tun­tui en­nak­koon tur­hal­ta te­ke­leeltä, kos­ka John Fran­ken­hei­me­rin kek­kos­lan­dias­sam­me kiel­let­tyä kylmän so­dan klas­sik­koa ei käy ylittä­mi­nen. Eipä niin, mut­ta oh­jaa­ja Dem­me siir­si ta­ri­nan 1950-lu­vun alun Ko­reas­ta Ira­kin so­tien kon­teks­tiin, jol­loin po­liit­ti­nen pai­ne on tuo­re ja tun­tu­va.
Al­ku­peräistä elo­ku­vaa on pi­det­ty yh­tenä suu­rim­pi­na oi­di­paa­li­se­na ja freu­di­lai­si­na nais­vi­han il­men­tymänä, mut­ta nyt mennään siitä­kin ylit­se.
Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set ovat eri­no­mai­set, vaik­ka Me­ryl St­reep to­ki jää­kin sar­do­ni­sen An­ge­la Lans­bu­ryn jo yli 40 vuot­ta van­has­ta suo­ri­tuk­ses­ta.

Kuva & ääni

Laadukas teräväpiirtokuva, joka tekee kunniaa elokuvan viitseliäälle kuvaukselle. Toisto on tyylikkään tummasävyistä ja yksityiskohtaista, vaikka monin paikoin piirto jääkin aivan hitusen pehmeäksi. Kohinaa on havaittavissa, mutta häiriöksi asti tästä ei ole. Molemmat ääniraidat selviävät tehtävästään kunnialla, mutta DTS-variantti vaikuttaa hivenen luonnollisemmalta.

Ekstrat

DVD:ltä tutuissa ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittaja Daniel Pynen analyyttinen kommenttiraita, asiallisen tiivis making of (14 min.), dokumentti näyttelijävalinnoista (12 min.), poistettuja kohtauksia parivaljakon kommentein (12 min.), pieleen menneestä otoksesta käyvä Liev Schreiberin kuvaustesti (3 min.), haastatteluita ohjaajan kommentein (10 min.), ja traileri HD-muodossa tilaäänin. Ekstrat on kommenttiraitaa lukuun ottamatta pääosin tekstitetty suomeksi. (PS/IJ)
26/11/2008
26/11/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2003Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110832EAN: 7332431994164

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy