Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Disney+

Shogun

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Disney+
 
Vuosi: 2024Kesto: 10x n. 60 minuuttia
Julkaisija: Disney+Kuva:
1080p 1.85
  
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney+) ellei toisin mainita.

Elokuva

Eng­lan­ti­lai­nen me­ri­mies haak­si­rik­kou­tuu 1600-­lu­vun Ja­pa­niin, missä tämän on ope­tel­ta­va elämän ja po­li­tii­kan pe­lisäännöt uu­sik­si tai kuol­ta­va vi­hol­li­se­na.

Eng­lan­ti­lai­nen me­ri­mies (Cos­mo Jar­vis) haak­si­rik­kou­tuu 1600-lu­vun Ja­pa­niin, missä tämän on ope­tel­ta­va elämän ja po­li­tii­kan pe­lisäännöt uu­sik­si tai kuol­ta­va vi­hol­li­se­na. Ja­mes Cla­ve­lin ro­maa­niin poh­jau­tu­va kou­kut­ta­va mi­ni­sar­ja pu­noo hui­kean il­meikkään ja kieh­to­van mo­nisäi­kei­sen maail­man, jos­sa pe­rin­teet määräävät as­kel­luk­sen koh­ti uut­ta maail­maa.
Pääo­san Cos­mo Jar­vis tun­tuu aluk­si pe­rin pök­kelmäi­seltä san­ka­ril­ta 1980-lu­vun fil­ma­ti­soin­nis­sa näh­tyyn Ric­hard Cham­ber­lai­niin ver­rat­tu­na. Tämä pök­ke­lyys kui­ten­kin kään­tyy pian sar­jan vah­vuu­dek­si mie­hen pus­kies­sa härkämäi­sellä vim­mal­la tietään si­nuik­si uu­den ko­tin­sa kans­sa. Sil­muk­ka ki­ris­tyy mauk­kaas­ti pe­lissä, jos­sa pa­nok­se­na on elämä, kuo­le­ma, rak­kaus, Ja­pa­nin her­ruus ja eristäy­ty­neenä elä­neen maan suh­de ul­ko­maail­maan.

Kuva & ääni

Upea kuva piirtää satojen vuosien takaisen yhteiskunnan veitsenterävästi. Sammaleen ja sumun keskelle sijoittuvat pikkukylät, Tokion kuhina ja kabinettien hämyisyys välittyvät tässä kaikki iskevästi. Suurin imu tuntuu olevan pieteettilläja tukahdutetuin tuntein luodulla arjen kuvauksella, mutta myös suuren mittakavaan toimintajaksot ovat säväyttäviä.

Ekstrat

Ääniraita on väkevästi toiminnassa mukana pudottaen katsojan tarvittaessa tehokkaasti keskelle myrskyä oltiinpa sitten maalla tai merellä. Dialogi soljuu komean tiukkasävyisesti ja vuoronperään englanniksi ja japaniksi tilanteen mukaan. Tekstitetty suomeksi. (IJ)
16/04/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy