Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Bobby Jones – syntynyt mestariksi

Bobby Jones – Stroke of Genius 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

1900-­lu­vun al­kuun si­joit­tu­va, to­si­poh­jai­nen ker­to­mus it­seop­pi­nees­ta golf­le­gen­das­ta, jo­ka kamp­pai­li pie­nestä as­ti va­ka­van kes­kus­her­mos­to­sai­rau­den kans­sa, mut­ta yl­si sil­ti suu­rem­piin voit­toi­hin kuin ku­kaan muu en­nen häntä, ja joi­den­kin mie­lestä ku­kaan hä­nen jäl­keensä.

1900-lu­vun al­kuun si­joit­tu­va, to­si­poh­jai­nen ker­to­mus it­seop­pi­nees­ta golf­le­gen­das­ta, jo­ka kamp­pai­li pie­nestä as­ti va­ka­van kes­kus­her­mos­to­sai­rau­den kans­sa, mut­ta yl­si sil­ti suu­rem­piin voit­toi­hin kuin ku­kaan muu en­nen häntä, ja joi­den­kin mie­lestä ku­kaan hä­nen jäl­keensä. Rau­hal­li­sen hyvän­tuu­li­nen draa­ma, jos­sa va­ka­vat ai­heet ja vas­toinkäy­mi­set esi­tetään ylid­ra­ma­ti­soi­mat­ta, mut­ta us­kot­ta­vuus sil­ti säi­lyttäen. Jim Ca­vie­zel te­kee ni­mi­roo­lis­saan sym­paat­ti­sen suo­ri­tuk­sen, jo­ka kai­kes­ta pää­tel­len säi­lyy myös us­kol­li­se­na esi­ku­val­leen. Elo­ku­van ai­noa kri­ti­sis­mi on sen ajoit­tain sees­tei­nen ryt­mi, mut­ta ot­taen huo­mioon sen, että Jo­nes on ai­koi­naan kom­men­toi­nut hä­net hi­taas­ti ram­paut­ta­nut­ta ja lo­pul­ta tap­pa­nut­ta sai­raut­taan tyy­nes­ti sa­noin ”We all ha­ve to play the ball as it lies”, kuu­los­taa tämä­kin ai­heel­li­sel­ta tyy­li­kei­nol­ta.

Kuva & ääni

Eritäin hyvä kuva, jonka heikkouksista osa on pitkälti sivutettavissa taiteellisina valintoina. Kuva ei ole ehdottoman tarkka, mikä on hieman yllättävää ottaen huomioon, kuinka uudesta elokuvasta on kyse, mutta jälki on silti miellyttävän yksityiskohtaista. Väristoisto ei ole täysin luonnollinen, vaan jälki on pikemminkin havaittavasti valkaistua ja ajoittain myös hieman tukkoista. Yksinkertaisen elegantti ääniraita, jolla sen enempää takakanavat kuin subbari eivät pääse loistamaan, mutta kaikki dialogista James Hornerin musiikkiin toimii miellyttävästi.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ponneton kommenttiraita, perusmaking-of (17 min.), poistettuja kohtauksia (5 min.), leikittelyä kulisseissa (5 min.), anamorfinen traileri ja sekalainen kavalkadi mainosmaisia minidokkumentteja (11 min.) ja helmenä pohjalla arkistoista kaivettu pätkä oikeasta Jonesista ottamassa liikuttuneena vastaan St. Andrewsin kaupungin kunniatitteliä vuonna 1958 (3 min.). (IJ)

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.46
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 112098EAN: 5050582314052

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy