Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Bopha!

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1993Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 98869EAN: 6415015510149

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ka­me­ran edessä usein va­kuut­ta­neen Mor­gan Free­ma­nin tois­tai­sek­si ai­noa oh­jaus­työ ker­too mus­tas­ta po­lii­sis­ta val­kois­ten joh­ta­mas­sa Etelä-Af­ri­kas­sa, missä apart­hei­din vas­tus­tuk­sen herää­mi­nen kär­jis­tyy ris­ti­rii­dak­si oman per­heen toi­meen­tu­lon tur­vaa­mi­sen ja maan olo­jen pa­ran­ta­mi­sen vä­lil­le.

Ka­me­ran edessä usein va­kuut­ta­neen Mor­gan Free­ma­nin tois­tai­sek­si ai­noa oh­jaus­työ ker­too mus­tas­ta po­lii­sis­ta (Dan­ny Glo­ver) val­kois­ten joh­ta­mas­sa Etelä-Af­ri­kas­sa, missä apart­hei­din vas­tus­tuk­sen herää­mi­nen kär­jis­tyy ris­ti­rii­dak­si oman per­heen toi­meen­tu­lon tur­vaa­mi­sen ja maan olo­jen pa­ran­ta­mi­sen vä­lil­le. Kli­sei­sistä hah­mois­ta ja jok­seen­kin kaa­va­mai­ses­ta ta­ri­nan­kul­je­tuk­ses­ta huo­li­mat­ta vai­kut­ta­va elo­ku­va. Ei joi­den­kin suit­sut­ta­ma mes­ta­ri­teos, mut­ta asial­li­nen ku­vaus yhtä­kaik­ki.

Kuva, ääni & ekstrat

Värien ja yksityiskohtien toistoltaan hyvä kuva, jota vain lievä ajoittainen pehmeys ja tasaisesti ilmenevä roska verottavat. Ääniraita on miellyttävän elävä, vaikkakin sisällöllisesti pääsääntöisesti varsin vähäeleinen. Dialogi toistuu ongelmitta ja James Hornerin musiikki toimii hillitysti taustalla. Ekstroissa mielenkiintoinen kommenttiraita Freemanilta, Gloverilta ja vaimoa näytelleeltä Alfre Woodardilta. Ekstroissa ohjaajan, Danny Gloverin ja Alfre Woodardin leppoisan informatiivinen kommenttiraita. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy