Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Kaappaus metrossa - Pelham 123

The Taking of Pelham 123 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 210719EAN: 5051160263670

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Lah­jus­ten ot­ta­mi­ses­ta syy­tet­ty met­ro­po­mo jou­tuu mik­ro­fo­nin ää­reen kun ra­ha­nah­ne kon­na ot­taa ju­nan nu­me­ro 123 mat­kus­ta­jat pant­ti­van­gik­seen lun­nai­ta vas­taan.

Lah­jus­ten ot­ta­mi­ses­ta syy­tet­ty met­ro­po­mo (Den­zel Was­hing­ton) jou­tuu mik­ro­fo­nin ää­reen kun ra­ha­nah­ne kon­na (John Tra­vol­ta) ot­taa ju­nan nu­me­ro 123 mat­kus­ta­jat pant­ti­van­gik­seen lun­nai­ta vas­taan. Oh­jaa­ja To­ny Scot­tin ka­me­ra li­poo New Yor­kin pil­ven­piirtä­jiä ja met­ro­tun­ne­lei­den kar­kei­ta ja ar­ki­sia miljöitä mai­nos­mie­hen miel­ty­myk­sin, vaik­ka it­se ta­ri­na on kaik­kea muu­ta kuin mat­kai­lu­mai­nos.
Pas­se­li kas­ti vetää no­peas­ti mu­kaan ta­pah­tu­miin, mut­ta luo­tet­ta­vien pääo­san ni­mien si­jaan mie­len­kiin­toi­sim­man suo­ri­tuk­sen te­kee Sop­ra­no­sin Ja­mes Gan­dol­fi­ni por­mes­ta­ri­na. Elo­ku­va pe­laa on­nis­tu­nees­ti Den­ze­lin us­kol­li­suu­del­la, mut­ta sa­maan ai­kaan mies tun­tuu ole­van tur­han hel­pos­ti ko­to­naan pant­ti­van­ki­neu­vot­te­li­ja­na ja ajo­mie­henä. Se­li­tys löy­tyy­kin siitä, että roo­li kir­joi­tet­tiin alun­pe­rin po­lii­sik­si. Lo­pul­ta ko­ko juo­ni jää tur­han suo­ra­vii­vai­sek­si ja taus­ta­me­ka­nis­mil­taan jo­pa hie­man epäus­kot­ta­vak­si, mut­ta kuo­si on kun­nos­sa ja tun­nel­ma tii­vis.

Kuva & ääni

Kuva on juuri niin komea kuin mainosmieheltä voi odottaa ja erityisesti New York pääsee esittäytymään edukseen kuvan huidellessa helikopterissa ympäri kaupunkia. Samaan aikaan osa 3D-karttakuvista näyttää miltei feikimmältä kuin Google Earthin laatikkoanimaatiot. Häviötön DTS-HD Master Audio luo vastaavasti metrotunneleissa tiivistä tunnelmaa junien pyyhkiessä ohi ja luotien kimpoilleissa ympäri teatteria. Silti ääniraidan vakuuttavin elementti on napakka, joskin kovin geneerinen, musiikkiraita, joka alkuminuuteista asti luo tehokkaasti jännitystä.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan puhelias, mutta keskinkertainen kommenttiraita, käsikirjoittajan ja tuottajan sisäpiiritriviaa tarjoileva kommenttiraita, asiallinen making of (HD 30 min.), sarja trailreita (HD 7 min.) ja koosteet hahmojen hiustyyleistä (5 min.) ja nykin metrosta (HD 16 min.). Lisäksi mukana on nettipohjainen triviatoiminto. (IJ)
02/06/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy