Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek II - The Wrath of Khan

Star Trek II: Khanin viha 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1982Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: T-90187EAN: 7332431994553

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

A­mi­raa­li Kirk po­tee kes­ki-iän krii­siä, mut­ta sin­gah­taa ta­kai­sin toi­min­taan kun van­ha vi­hol­li­nen il­mes­tyy ta­kai­sin kar­tal­le ja uh­kaa siirtää tämän suo­raan var­hai­seläk­keeltä hau­taan.

A­mi­raa­li Kirk po­tee kes­ki-iän krii­siä, mut­ta sin­gah­taa ta­kai­sin toi­min­taan kun van­ha vi­hol­li­nen il­mes­tyy ta­kai­sin kar­tal­le ja uh­kaa siirtää tämän suo­raan var­hai­seläk­keeltä hau­taan. Sa­mal­la ki­nas­tel­laan uu­sien pla­neet­to­jen syn­ty­voi­man val­jas­ta­van Ge­ne­sis-a­pa­raa­tin omis­ta­juu­des­ta.
Mo­ni­nai­ses­ta ta­ri­na­vyh­distä huo­li­mat­ta, tai ehkä juu­ri sen an­sios­ta, ta­pah­tu­mat saa­vut­ta­vat ga­lak­ti­sia mit­to­ja ja tu­lok­se­na on pait­si kult­tie­lo­ku­va myös mai­nio täh­ti­seik­kai­lu. Ra­jal­li­ses­ta bud­je­tis­ta ja en­si-il­lan jäl­keen vierähtä­neistä vuo­sis­ta huo­li­mat­ta elo­ku­va myös näyttää maail­mal­taan ko­meal­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Uudelleen masteroitu teräväpiirtokuva vangitsee huomion. Toiston tarkkuus ei ehkä mene aivan huokosten tasolle asti, mutta kasvot ja ääriviivat piirtyvät elävän luonnollisesti ja väritoisto on loisteliasta. Oikeastaan juuri parempaa ei voisi toivoa sillä maailma näyttää tässä lumoavalta, eikä HD-kuva toisaalta kavalla lavasteita. Myös ääniraita on vetristynyt ollen puhdas ja virikkeellinen.
Ekstroista löytyy kaksi kommenttiraitaa, toisen sukupolven triviatekstityksenä toimiva kontekstipohjainen tietopankki, kokoelma aiemmalta DVD-ltä tuttuja koosteita ja sokerina pohjalla kolme uutta HD-koostetta. Pääkommenttiraita on erinomainen ohjaajan kommenttiraita, joka on ääriään myöten täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia elokuvan synnystä aina tarinan muovautumisesta ja odotuksien pelaamisesta, Shatnerin ylinäyttelemisen vaatimiin jippoihin ja teknisiin kikkoihin. Toinen faniraidasta käyvä kommenttiraita istuttaa ohjaajan ja Enterprise -sarjan tuottaja Manny Coton pohtimaan Star Trek -taruston ja -elokuvien olemusta ja paikkaa laajemmassa kulttuurihistoriassa. Elokuvan päälle avautuva tietopankki tarjoilee tekstiviestimittaisia luonnehdintoja elokuvan hahmoista, laitteista ja paikoista.
Aiemmalta Special Edition DVD:ltä tuttuina ekstroina mukana on erinomainen muistelu elokuvan synnyn alkuväännöstä (27 min.), kokoelma ensi-illan aikoihin tehtyjä näyttelijöiden haastatteluita (11 min.) ja koosteet elokuvan ilmeestä (24 min.), visuaalisista tehosteista (18 min.) ja tapahtumien aikajanan selvittelystä (29 min.).
Uudet HD-koosteet käsittelevät lyhyesti James Hornerin kokemuksia musiikin säveltämisessä (10 min.), Star Trek -lavasteiden ja esineistön keräilyä (11 min.) ja Ceti Alpha VI -planeetan kohtaloa (3 min.). Myös elokuvan alkuperäinen traileri löytyy levyltä HD-muodossa. Kommenttiraitoja, tietopankkia ja traileria lukuunottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)
16/08/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy