Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek III - The Search for Spock

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Kirk kaap­paa ro­mu­tu­su­han al­le jou­tu­neen En­terp­ri­sen ta­kai­sin ja läh­tee et­simään en­ne­nai­kai­ses­ti hau­taa­man­sa Spoc­kin ruu­mis­ta.

Kirk kaap­paa ro­mu­tu­su­han al­le jou­tu­neen En­terp­ri­sen ta­kai­sin ja läh­tee et­simään en­ne­nai­kai­ses­ti hau­taa­man­sa Spoc­kin ruu­mis­ta. Ava­ruu­soop­pe­ra jat­kuu pe­rin raa­ma­tul­li­sis­sa tun­nel­mis­sa pa­ra­tii­sin tu­hon, Vul­ka­nuk­sen pap­pis­me­no­jen, po­jan kuo­le­man ja Spoc­kin uu­del­leen­syn­tymän mer­keissä. Hur­jis­ta vai­heis­ta huo­li­mat­ta seik­kai­lus­sa on kui­ten­kin vä­lio­san ma­kua.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ja ääni ovat pitkälti edellisosan tasoa. Kuvanlaatu ailahtelee hieman ollen välillä aavistuksen pehmeä ja muovinen, mutta keskimäärin jälki on kuitenkin miellyttävän terävää, väritoistoltaan vivahteikasta ja läpeensä moitteettoman levollista. Lavasteet ja ILM:n tehosteet ovat kasvaneet muutaman kengänkoon kunnianhimoisuudessaan, ja niin tähtilaivat kuin Vulkanuksen temppelit ja Genesiksen tuhokin näyttävät komealta.
Ekstroista löytyy tälläkin kertaa tekijöiden kommenttiraita, eräänlainen fanikommenttiraita, elokuvan päälle avautuva tietopankki ja sarja dokumentteja. Hämmästyttävän vaisuksi jäävällä tekijöiden kommenttiraidalla kuullaan ohjaaja/näyttelijä Leonard Nimoyn, käsikirjoittaja/tuottaja Harve Bennettin, kuvaussuunnittelija Charles Correllin ja näyttelijä Robin Curtisin mietteitä yhteenleikattuna. Fanikommenttiraidalla kuullaan myöhempien Star Trek -sarjojen parissa työskennelleitä Ronald D. Moorea ja Michael Tayloria, jotka tarjoilevat kiinnostavia huomioita Star Trek -sagan vaiheista.
Dokumenttipuolella tarjolla on mainio, seikkaperäinen making of (26 min.) ja koosteet terraformingista (26 min.), trilogian tehosteista (HD 14 min.), pienoismalleista ja tehosteista (28 min.), nuoren Spockin näyttelijästä (HD 6 min.), vulkanin ja klingonin kielien luomisesta (21 min.), puvustuksesta (12 min.) ja mielensulautimisesta (HD 3 min.). Lisäksi mukana on Harve Bennettin haastattelu Star Trek -museossa (HD 17 min.) ja alkupereäinen traileri HD-muodossa. (IJ)
22/08/2009

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1984Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99922EAN: 7332431994560

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy