Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Color Purple

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Uu­sin­ta­fil­ma­ti­soin­ti Ali­ce Wal­ke­rin sa­man­ni­mi­sestä ro­maa­nis­ta on ku­van­kau­nis pe­rio­di­ker­to­mus nyt mu­si­kaa­li­muo­dos­sa.

Uu­sin­ta­fil­ma­ti­soin­ti Ali­ce Wal­ke­rin sa­man­ni­mi­sestä ro­maa­nis­ta (1982) on ku­van­kau­nis pe­rio­di­ker­to­mus nyt mu­si­kaa­li­muo­dos­sa. Ko­reig­ra­fial­taan ins­pi­roi­tu­nut ja puit­teil­taan lu­moa­va elo­ku­va jää jok­seen­kin etäi­sek­si tul­kin­nak­si viiltävästä ta­ri­nas­taan.
Pin­ta on tässä kyllä my­kistäväs­ti koh­dal­laan ja mu­siik­ki­nu­me­rot ko­mei­ta it­sessään, mut­ta ko­ko­nai­suus jää ha­ja­nai­sek­si ja viit­teel­li­sek­si esi­tyk­sek­si. Huo­mio li­puu hätkäh­dyttävään ko­reog­ra­fiaan, jo­ka pyr­kii toi­mi­maan tun­tei­den tulk­ki­na kun taas näy­tel­lyt osiot näi­den vä­lissä jäävät ko­vin viit­teel­li­sik­si. Lip­pu­luu­kul­la elo­ku­va jäi pet­ty­myk­sek­si.

Kuva

Upea kuva on kaikilla koordinaateilla elävän terävä ja värikylläinen. Väkijoukon kädet viuhuvat ja kamera lipuu alati, mutta toisto on yksityiskohtaista, vakaata ja luontevaa. Harvoin pääsee sanomaan, että kuva edustaa teräväpiirron referenssitasoa, mutta nyt näin todellakin on.

Ääni

Puhdas ääniraita tapailee eeppisiä mittoja musiikkiraidan kautta ja luo sekä miljöönsä että vuoropuhelunsa taitaen. Komeasti koreografioidut musiikkiosiot rikkovat kaiken realisimin, mutta kiehtovat mielikuvituksellisuudellaan.

Ekstrat

Ekstroissa neljä lyhyttä koostetta (yht. 28 min.) ja pikavalikko musikaaliosiin. Hieman mainoshenkiseksi taittavissa ekstroissa sipaistaan elokuvan syntyä ja muistellaan Steven Spielbergin ja Oprahin johdolla vuoden 1985 elokuvaversiota. (IJ)
11/06/2024

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 141 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018030060

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy