Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Apollo 13

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Vähäe­lei­sen ele­gant­ti, huu­maa­van jän­nittävä ja kai­ken hyvän lisäk­si vielä to­si­poh­jai­nen jännä­ri epäon­nek­kaas­ta Apol­lo 13 –­kuu­len­nos­ta.

Vähäe­lei­sen ele­gant­ti, huu­maa­van jän­nittävä ja kai­ken hyvän lisäk­si vielä to­si­poh­jai­nen jännä­ri epäon­nek­kaas­ta Apol­lo 13 –­kuu­len­nos­ta. Ron Howard to­del­la­kin hal­lit­see in­hi­mil­lis­ten elo­ku­vien loih­ti­mi­sen, missä us­kot­ta­van elä­vien hah­mo­jen luo­mi­nen ja oi­kean näyt­te­lijä­kaar­tin va­lit­se­mi­nen ovat iso osa. Tässä kaik­ki pa­la­set lok­sah­ta­vat koh­dal­laan. Muut luon­neh­din­nat: kat­so pe­rus­ver­sion ar­vos­te­lu.

Kuva

Asiallinen kuva pitää filmirakeen sankkana ja verhoaa paikoin yksityiskohdat jonnekin fokuksen viereen. Väritoisto on rohkeaa, mutta ihosävyt jäävät paikoin oransseiksi, eikä anti yllä nyansseiltaan HDR:n parhaimmistoon. Silti kyseessä on hallittu aito 4K-kuva, joka tarjoaa paikoin hitusen HD:tä erottelevampaa toistoa.

Ääni

Ongelmaton ääniraita osaa luoda tunnelmaa, eikä sen enempää dialogia, tehosteita kuin musiikkiraitaakaan käy moittiminen.

Ekstrat

4k-levyn ekstroissa keskiverto ohjaajan kommenttiraita, ja hiljainen mutta kiinnostava Jim ja Marilyn Lovellin kommenttiraita. Boksin HD-levyllä lisukkeina samat kommenttiraidat, erinomainen making of (58 min.), dokumentti NASA:sta (48 min.) ja NBC:n Dateline-ohjelman tapahtuman vuosipäiväksi vuonna 1995 tekemä tv-klippi (12 min.). Lisäksi mukana on kaksi tekstipohjaista kuva-kuvassa-triviaraitaa Apollo lentojen teknologiasta ja ajanjakson muista merkkitapahtumista. (IJ)
24/07/2020

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1995Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS:X Master Audio
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 99404EAN: 5053083128111

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy