Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Deep Impact

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 100730  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Seit­semän vuot­ta en­nen hur­ri­kaa­ni Kat­ri­nan ta­pah­tu­mia ja kym­me­nen vuot­ta en­nen Ba­rack Oba­man va­lin­taa val­mis­tu­nut elo­ku­va aset­taa Mor­gan Free­ma­nin joh­ta­man va­paan maail­man tiu­kan pai­kan eteen kun ni­metön me­teo­riit­ti uh­kaa syöstä maa­pal­lon ta­kai­sin lähtö­ruu­tuun.

Seit­semän vuot­ta en­nen hur­ri­kaa­ni Kat­ri­nan ta­pah­tu­mia ja kym­me­nen vuot­ta en­nen Ba­rack Oba­man va­lin­taa val­mis­tu­nut elo­ku­va aset­taa Mor­gan Free­ma­nin joh­ta­man va­paan maail­man tiu­kan pai­kan eteen kun ni­metön me­teo­riit­ti uh­kaa syöstä maa­pal­lon ta­kai­sin lähtö­ruu­tuun. No­pea­liik­kei­nen jännä­ri luo te­hok­kaas­ti tun­nel­maa eten­kin al­ku­puo­lel­laan ja näyttää yhä te­hos­teil­taan ko­meal­ta. Sa­mal­la voi tun­tea kii­tol­li­suut­ta siitä, että huo­mat­ta­vat me­teo­rii­tit ovat sen ver­ran har­vi­nai­nen ta­pah­tu­ma et­tei niitä ole tar­peen ni­metä hur­ri­kaa­nien ta­paan juok­se­vil­la aak­ko­sil­la.
Siinä missä Ar­ma­ged­don on so­pi­van mac­ho toi­min­tapätkä ka­ve­ri­po­ru­kan ren­toon lef­fail­taan, on tämä se fik­sum­pi me­teo­riit­ti­ka­tast­ro­fie­lo­ku­va. Pa­rem­pi näyt­te­lijä­kaar­ti kuin Ar­ma­ged­do­nis­sa ja mikä hie­noin­ta: ei Ae­ros­mit­hin äs­ryttävää, ra­dios­sa ja MTV:llä ai­koi­naan lop­puun ku­lu­tet­tua ren­ku­tus­ta, eikä Ben Aff­lec­kin ja Liv Ty­le­rin vai­val­lois­ta hem­pei­lyä, jo­ta ei il­man ras­kas­ta puu­du­tus­ta pitäi­si kos­kaan ereh­tyä kat­so­maan. Elo­ku­va an­sait­see eri­tyis­mai­nin­nan Eli­jah Woo­din hah­mon lois­ta­vas­ta ko­sin­nas­ta: otat­ko sor­muk­sen vai jät­tiläis­ki­ven nis­kaa­si.

Kuva & ääni

Erinomaisen vakaa ja luonnollinen kuva ei silottele turhaan filmin hienoista rakeisuutta ja näyttää kauttaaltaan miellyttävän tarkalta. Aivan viimeinen terä jää ehkä puuttumaan tummasävyisen perusilmeen jättäessä osan yksityiskohdista aina varjoihin, mutta aihetta moitteisiin tämä ei anna. Häviötön Dolby TrueHD -ääniraita soi kunnialla, mutta kuulostaa dialogiltaan hieman kireältä suhteessa uusimpiin referenssilevyihin. Tilakanavat ovat ahkerassa käytössä ja musiikki toistuu puhtaasti.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan sekä erikoistehosteista vastanneen Scott Farrarin rauhallinen, mutta antoisa kommenttiraita, sarja hyviä making of -dokumentteja (yht. 32 min.), kuvagalleria ja uutuutena teaseri ja traileri teräväpiirtomuodossa. (IJ)
01/05/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy