Fatalistisesta teatterinomaisuudestaan hämmästyttävällä tavalla audiovisuaaliseksi runoksi nouseva tarina maailmasta, jota ei enää ole.
Fatalistisesta teatterinomaisuudestaan hämmästyttävällä tavalla audiovisuaaliseksi runoksi nouseva tarina maailmasta, jota ei enää ole. Kertoo naisesta, jota neljä miestä rakastaa Dumasin ja Hugon ajan pariisilaisella markkinakadulla. Paljon hauskempi ja jännittävämpi kuin muistinkaan, ei pelkästään traagista romantiikkaa. Taiteen ylistystä taiteen pilkkaa unohtamatta. Samalla taitavasti peitetty allegoria aikansa politiikasta. Michael Jacksonin tunnetuksi tekemä kävely on saanut alkunsa Pierrotia näytelleeltä Jean-Louis Barraultilta. Loistava ryhmä muutenkin: Pierre Brasseur, Arletty ja Marcel Herrand. On aikamoinen ihme, että sodan loppumelskeissä pystyttiin luomaan ranskalaiseksi Tuulen viemää -elokuvaksi kutsuttu mestariteos. Vertauskuva aliarvioi Carnéta. Paras elokuva, jonka vuonna 2003 katsoin DVD-levyltä. Et ole nähnyt mitään, jos et ole nähnyt tätä. Elokuvan nimi tulee piippuhyllystä, jota eräässä teatterissa kutsuttiin nimellä paratiisi.
Hämmästyttävällä tavalla putsattu, kaunis mustavalkokuva. Masteroitu restauroidusta negatiivista. Nyt erotat, että brutaalisti aukaistu samppanja on Lansonia. Siisti monoraita. Elokuvan kaksi näytöstä on jaettu kahdelle levylle. Ekstroihin on tallennettu ohjaaja Terry Gilliamin 5 min. intro, kommenttiraita, alkuperäinen 15 sivun tarinaluonnos, kuvagalleria, Alexandre Traunerin ja Léon Barsacqin tuotantopiirroksia, biografiat ja traileri. R0-levy.