Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Die Hard

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1988Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

De­fi­ni­tii­vi­nen toi­min­tae­lo­ku­va, jo­ka kuu­luu erot­to­mat­to­mas­ti mo­der­nin toi­min­ta­san­ka­rin muo­tin va­la­jiien va­li­koi­tuun vel­jes­kun­taan.

De­fi­ni­tii­vi­nen toi­min­tae­lo­ku­va, jo­ka kuu­luu erot­to­mat­to­mas­ti mo­der­nin toi­min­ta­san­ka­rin muo­tin va­la­jiien va­li­koi­tuun vel­jes­kun­taan. Jääräpäi­nen ny­kypäivän leh­mi­poi­ka, newyor­kin irk­ku­je­pa­ri John McC­la­ne ajau­tuu kuu­ru­pii­lo­sil­le lo­san­gel­si­lai­sen pil­ven­piirtäjän kaa­pa­nei­den ter­ro­ris­tien kans­sa. Tämä so­ta käydään his­si­kui­luis­ta, ka­tol­ta ja il­mais­toin­ti­ka­na­vis­ta kä­sin, vä­ki­val­tai­se­na shak­ki­na määrä­tie­toi­sen ri­kol­lis­jou­kon ja ja­loil­laan ajat­te­le­van san­ka­rin vä­lillä.

Kuva

80-luvun lopun toimintaelokuva ei varmastikaan ole ensimmäinen levy mitä kaivetaan esiin esiteltäessä uutta teräväpiirtokotiteatteria kavereille, mutta jos sattuu pitämään itse elokuvasta ei sitä juuri tämän komeampana voi nähdä. Kuva on muutamaa hivenen pehmeää pimeää ulko-otosta lukuun ottamatta selkeästi tarkempi kuin aiemmat DVD-versiot ja samalla myös ratkaisevasti näitä levollisempi.

Ääni

Uusi DTS-HD ääniraita tosin pistää vielä paremmaksi ja tykittää koko kaistan leveydeltä täytettä kaikkiin nurkkiin niin tehosteiden kuin musiikinkin muodossa. Vanha elokuva tuntuukin nuortuneen silmissä ainakin kymmenen vuotta.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja tuotantosuunnitelija Jackson DeGovian kommenttiraita, erikoistehosteista vastanneen Richard Edlundin kommentit valikoituihin kohtauksiin, kooste uutisosuuksista ja kokoelma trailereita ja tv-spotteja. Aivan kaikkia aiemman Special Edition DVD:n ekstroja ei siis mukaan ole mahtunut, mutta oleellisimmat onneksi kuitenin.

Tekstitys nostattaa kulmakarvoja yllättävän moneen otteeseen näin merkittäväksi julkaisuksi. Useimmat virheistä ovat akateemisia (mm. "I'll kiss your dalmatians" -> "suutelen koirianne" kun kyse on poliisiautoista) tai pieniä tyylillisiä kyseenalaisuuksia (mm. "son of a bitch" -> "voi itku" ja "Jesus Christ" -> "Herra Jeesus"), ja senkin vielä jotenkin ymmärtää että aseiden latausta tarkoittava "let's load em up" on käännetty kuorman valmistelemiseksi, mutta miten ihmeessä voi kääntää ruudulla jo näkyneen Twinkie-patukan automaatin keitoksi? Tosin myös elokuva itse tekee suhteellisen mokan kirjoittaessaan Holy Genneron ovessa ja lopputeksteissä eri tavoin. (IJ)
11/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy