Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Getaway

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: ConcordeKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4010324041500

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Concorde) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kon­ka­ri­va­ras kai­ve­taan ulos mek­si­ko­lai­ses­ta van­ki­las­ta heittämään keik­kaa nil­jak­kaal­le kon­nal­le.

Kon­ka­ri­va­ras (A­lec Bal­dwin) kai­ve­taan ulos mek­si­ko­lai­ses­ta van­ki­las­ta heittämään keik­kaa nil­jak­kaal­le kon­nal­le (Ja­mes Woods). Bon­nie ja Cly­de -vi­boil­la ar­moi­tet­tu ri­kosjännä­ri yl­tyy ku­jan­juok­suk­si avio­pa­rin (tuol­loin to­sielämän avio­pa­ri Alec Bal­dwin ja Kim Ba­sin­ger) yrittäessä pitää kiin­ni sekä hen­gestään että ra­hois­taan.
Ky­seessä on Ste­ve Mc­Quee­nin ja Ali MacG­rawn täh­dittämän sa­man­ni­mi­sen seik­kai­lun (1972) uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti. Tuol­loin oh­jaa­ja­na oli Sam Pec­kin­pah, jol­ta tässä­kin ver­sios­sa mais­tuu etiäi­senä eri­tyi­ses­ti lo­pun yh­tee­not­to ho­tel­lis­sa. Al­ku­peräi­sen kä­si­kir­joi­tuk­sen laa­ti Wal­ter Hill poh­jau­tuen Jim Thomp­so­nin ro­maa­niin (1958).
A­liar­vos­tet­tu elo­ku­va on saa­nut maail­mal­la lä­hes yk­si­no­maan huo­no­ja ar­vos­te­lui­ta. Ruu­din­kek­sijä tämä ei to­ki ole, mut­ta ruu­tia riittää kaik­kiin koh­tiin missä sitä kai­va­taan. Ky­seessä on asial­li­sen tii­vis­ve­toi­nen ja il­meikäs jännä­ri, jon­ka vai­heet rul­laa­vat pal­kit­se­vas­ti kun­han kyt­ki­men pitää poh­jas­sa.

Kuva

Asiallisen jäsentynyt kuva on komean filmimäinen, kesäisen lämminsävyinen ja miellyttäbän terävä. Ihosävyt ja kasvojen uurteet toistuvat kauniisti, ja vaikka aivan jokainen parran sängen suortuva ei toistu veitsenterävästi on kokonaisuus mainiosti kohdallaan.

Ääni

Tunnelmassa hyvin mukana elävä ääniraita laventaa toimintaa takakanaviin ja toistaa dialogin luontevasti. Ralliautot vetävät uskottavasti rataa ympäri, haulit lentelevät ympäri käytäviä ja muutoinkin anti ottaa osaavasti tonttinsa. Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on tallennettu 5.1-kanavaisena DTS-HD Master Audiona.

Ekstrat

Ekstroissa pehmoinen traileri. Kyseessä on saksalainen painos ilman suomenkielistä tekstitystä. (IJ)
23/02/2024

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy