Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Punaisen lokakuun metsästys

The Hunt for Red October 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1989Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 96705EAN: 7332431036901

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Die Hard -oh­jaa­ja John Mc­Tier­na­nin luot­saa­ma en­simmäi­nen Jack Ryan -­seik­kai­lu on upea, usein aliar­vos­tet­tu kylmän­so­dan jännä­ri.

Die Hard -oh­jaa­ja John Mc­Tier­na­nin luot­saa­ma en­simmäi­nen Jack Ryan -seik­kai­lu on upea, usein aliar­vos­tet­tu kylmän­so­dan jännä­ri. Elo­ku­vas­sa Sean Con­ne­ry on tek­no­lo­gial­taan val­lan­ku­mouk­sel­li­sen neuk­ku­su­kel­lus­ve­neen kap­tee­ni, jo­ka lä­hes­tyy Yh­dys­val­to­jen itä­ran­nik­koa ko­ko pu­na-ar­mei­ja kin­te­reillään. Alec Bal­dwin puo­les­taan on CIA:n ana­lyy­tik­ko, jon­ka tehtävä on ar­va­ta mie­hen ai­keet ja jo­ko avus­taa disk­ree­tis­ti loik­kauk­ses­sa tai estää maail­man­lop­pu en­nen kuin alus eh­tii oh­jus­ten lau­kai­suetäi­syy­del­le.
Tom Clan­cyn ro­maa­niin pe­rus­tu­va tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri on suur­val­ta­luo­kan kis­sa ja hii­ri -leik­kiä par­haim­mil­laan. Kil­pa­va­rus­te­lun ja mo­lem­min­puo­li­sen täys­tu­hon pe­lot­teen ai­ka­kau­del­le si­joi­tet­tu po­liit­ti­nen ja ä­lyl­li­nen kor­kei­den pa­nos­ten shak­ki on jän­nittävää ja oi­val­ta­vaa seu­rat­ta­vaa. Sa­mal­la tämä on yk­si de­fi­ni­tii­vi­sistä su­kel­lus­ve­ne-e­lo­ku­vis­ta — var­sin­kin mitä toi­sen maail­man­so­dan jäl­kei­seen ai­kaan tu­lee.

Kuva & ääni

Kuvanlaatu näytti aikoinaan DVD:lläkin sanalla sanoen vaatimattomalta, joten referenssitasosta on turha edes uneksia. HD-kuva selviää kuitenkin runsaasta filmirakeesta merkittävästi paremmin kuin vanha DVD, joten vaikka yksityiskohtia saakin välillä kaivaa on jälki nyt ilahduttavasti jäsentyneempää. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin vakaammasta kuvasta. Joissakin valoisissa otoksissa, etenkin elokuvan loppua kohden jälkeä voi luonnehtia jopa hyväksi HD-kuvaksi. Puna-armeijan kuorolla komeasti sävytetty häviötön Dolby True HD on puhdas, tunnelmallinen ja laajentaa tapahtumia hillitysti tilaan. Herkkuahan tämä on puutteistaan huolimatta.

Ekstrat

Ekstroissa nyt ohjaajan mielenkiintoinen, joskin kovin verkkainen kommenttiraita, mainio making of -dokumentti (29 min.) ja traileri (HD). Elokuva on julkaistu sekä erikseen että osana ensimmäiset kolme elokuvaa sisältävää boksia. (IJ)
02/12/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy