Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Ice Road

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165146725

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

His­to­ry Chan­ne­lin ”I­ce Road Truc­kers” -­sar­jan selväs­ti in­noit­ta­ma jännä­ri jää­tien rek­ka­mie­histä, jot­ka yrittävät viedä apua pu­laan jou­tu­neel­le kai­vok­sel­le.

His­to­ry Chan­ne­lin ”I­ce Road Truc­kers” -sar­jan selväs­ti in­noit­ta­ma jännä­ri jää­tien rek­ka­mie­histä, jot­ka yrittävät viedä apua pu­laan jou­tu­neel­le kai­vok­sel­le.
Al­kua­se­tel­mal­taan so­pi­van äijämäi­nen elo­ku­va ot­taa kai­ku­ja mm. ta­ka­vuo­sien Clint Eas­twood -pätkästä "T­he Gaunt­let", jos­sa siinä­kin te­ke­mi­sen vim­ma pyyh­ki edestään ai­vo­so­lu­jen tur­hat vas­ta­lau­seet. Tässä on­nis­tu­neen yk­sin­ker­tai­nen pu­nai­nen lan­ka sot­ke­taan har­mil­li­sen ras­kaskä­ti­ses­ti luon­nos­tel­tui­hin hah­moi­hin, jot­ka pul­lis­te­le­vat tar­peet­to­man pal­jon kli­seitä. Tästä huo­li­mat­ta re­ki py­syy nä­tis­ti liik­keellä ja pai­koin tun­tuu jo­pa nou­se­van koh­mei­seen lii­toon.
Bud­jet­ti­luo­kan toi­min­tajännä­reistä uu­den ko­din löytä­nyt Liam Nee­son te­kee pas­se­lin suo­ri­tuk­sen pääo­sas­saan ver­rat­tain sup­liik­ki­na char­lesb­ron­so­ni­na. Yk­sikään one­li­ne­reis­ta ei toi­mi eikä dia­lo­gis­sa muu­toin­kaan ole val­ta­vas­ti jär­keä, mut­ta asen­ne on koh­dal­laan: jo­kai­nen vas­toinkäy­mi­nen kai­paa vain oi­kean vaih­teen pistä­mistä silmään. Vä­lillä mennään pa­kil­la, toi­si­naan si­vu­lui­sus­sa, mut­ta pa­hik­set saa­vat ai­na lo­pul­ta kö­niinsä.
Lop­pu­tu­lok­se­na on tek­ni­ses­ti pä­tevä ajan­tap­po­veh­je, jo­ka ei juu­ri saa uut­ta ir­ti kol­kos­ta miljööstään, mut­ta luis­te­lee ta­ri­nan­sa lä­pi lup­sa­kan määrä­tie­toi­ses­ti. Tämä ei ole jän­nittävä, kos­ket­ta­va tai haus­ka, mut­ta ma­sii­na py­syy käyn­nissä ark­ti­sis­ta olo­suh­teis­ta ja ar­ki­ses­ta ot­tees­ta huo­li­mat­ta.

Kuva

Erinomainen kuva on kylmä ja kolkko, mutta myös ihastuttavan vakaa, erotteleva ja luontevan tekstuurikas. Jälki näyttää hitusen videomaiselta, mutta miljööt ovat virheettömästi kohdallaan. Visuaalisest tehosteet ovat nekin näyttävästi kohdallaan vaikka budjetti onkin asettanut omat rajansa.

Ääni

Siistin selkeä ja kunnianhimoisen tunnelmallinen äöniraita. Dialogi soljuu puhtaan teatraalisesti ja ambienttimiljöö on napakan pätevä. Tilakanavia hyödynnetään tunnelman luomisessa, erityisesti jään eläessä kuolonkorinoitaan, mutta myös vuorosanoja on paikoin sijoitettu takakanaviin. Ambientisti synkistelevä musiikkiraita on budjettiluokkaansa parempi.

Ekstrat

Ekstraton. Kannessa väärä kuvasuhde, ääniraita ja kesto. (IJ)
03/12/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy