Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Iris

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2001Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.31
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­poh­jai­nen ta­ri­na kir­jai­li­jas­ta, jo­ka sai­ras­tuu Alz­hei­me­rin tau­tiin ja me­nettää ra­kas­ta­man­sa maail­man pa­la pa­lal­ta avio­mie­hen seis­tessä voi­mat­to­ma­na rin­nal­la.

To­si­poh­jai­nen ta­ri­na kir­jai­li­jas­ta, jo­ka sai­ras­tuu Alz­hei­me­rin tau­tiin ja me­nettää ra­kas­ta­man­sa maail­man pa­la pa­lal­ta avio­mie­hen seis­tessä voi­mat­to­ma­na rin­nal­la. Elo­ku­va ni­voo yh­teen run­sai­den ta­kau­tu­mien avul­la pa­ris­kun­nan nuo­ruu­den ja ny­kypäivän, ta­sa­pai­noil­len si­ten ilon ja su­run vä­lillä. Ju­di Dench ja Ka­te Wins­let luo­vat kun­nioi­tet­ta­van yh­tenäi­sen hah­mon, jo­ka on us­kot­ta­vas­ti sa­ma hen­kilö myös ul­konäöltään ja pu­he­ta­val­taan. In­to­naa­tion osal­ta vai­ku­tel­ma tun­tuu ole­van enemmän Denc­hil­le tyy­pil­li­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Rosoinen ja huomattavan kohinainen, mutta samalla kiitettävän tarkka kuva. Reunavärinää kuitenkin esiintyy toisinaan, samoin hienoisia printtivirheitä. Dialogiltaan miellyttävän selkeä ääniraita ulottuu hetkittäin myös puheensorinan ja vesisateen kaltaisin tehostein takakanaviin. Ekstroissa David Hyde-Piercen lyhyt tietoisku Alzheimerin-taudista (2 min.), ääniraidan mainos ja vaitonainen dokumentti (14 min.). (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy