Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Lethal Weapon 4

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 5051892021616

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Pa­ri­val­jak­ko ylen­netään nyt ti­lapäi­ses­ti yli­ko­mi­saa­rioik­si, jot­ta nämä py­syi­sivät pois­sa ka­duil­ta hyvän­tah­tois­ta tu­hoa kylvämästä.

Pa­ri­val­jak­ko (Mel Gib­son ja Dan­ny Glo­ver) ylen­netään nyt ti­lapäi­ses­ti yli­ko­mi­saa­rioik­si, jot­ta nämä py­syi­sivät pois­sa ka­duil­ta hyvän­tah­tois­ta tu­hoa kylvämästä. Lop­pu­tu­lok­se­na on en­tistä enemmän tu­hoa ja ry­mis­te­lyä pos­lii­ni­kau­pas­sa, jos­sa suu­rin ele­fant­ti on virt­ty­nyt tun­nel­ma. Seik­kai­lun te­ko­syyk­si kel­paa nyt ih­mis­sa­la­kul­je­tus ja sen vas­ta­pai­nok­si ase­tel­tu tup­la­per­heen­lisäys.
Huu­mo­rin kans­sa ai­na flirt­tail­lut elo­ku­va­sar­ja an­tau­tuu nyt täy­sin ko­me­dial­li­sil­le im­puls­seil­leen. Juo­ni toi­mii nyt yhtäläi­sissä mää­rin hen­ga­ri­na toi­min­nal­le ja ko­me­dial­le, ja vaik­ka millään ei juu­ri ole mer­ki­tystä toi­mii ko­ko­nai­suus ihan kel­vol­li­se­na pop­cor­nin kyy­ti­poi­ka­na.
Al­ku­koh­taus Glo­ve­ris­ta te­pas­te­le­mas­sa alus­hou­su­sil­laan sa­tees­sa mais­tuu kaiul­ta Die Hard 3:s­ta, jo­ka ai­koi­naan nyy­si Tap­pa­va Ase 4:­sen kä­si­kir­joi­tuk­sen. Syynä tuol­loin oli Ste­ven Sea­ga­lin Kaap­paus me­rellä, jo­ka oli liian lä­hellä suun­ni­tel­tua DH3:s­ta ja tämä tar­vit­si pi­kai­ses­ti uu­den kä­sik­sen. Kos­ka tämä kä­sis löy­tyi tap­pa­vas­ta asees­ta on DH3:s­sa mu­ka­na Sa­muel L. Jack­so­nin hah­mo, jo­ka oli­si ol­lut Dan­ny Glo­ver al­ku­peräi­sessä suun­ni­tel­mas­sa. DH3:­sen al­ku­peräi­nen kä­si­kir­joi­tus lop­pu­si­joi­tet­tiin sit­tem­min Speed 2:k­si.

Kuva

Asiallinen kuva on hollywoodmaisen värikylläinen ja myös miellyttävän erotteleva. Bensa palaa hehkuen ja karamellivärit pirskahtelevat, mutta toisto vaikuttaa hitusen pehmeämmältä kuin aiemmin.

Ääni

Ääniraita parantaa hurjasti edellisosasta. Ryminä, räjähdykset ja ammuskelu toistuu nyt muutamaa kertaluokkaa elävämmästi ja myös tilakuva on kohdillaan.

Ekstrat

Kyseessä on kahden levyn julkaisu. Elokuvalevyllä tekijöiden kommenttiraita, traileri ja nostalginen kooste neljän elokuvan saksituista otoksista (31 min.). Erillisellä lisukelevyllä lisäksi neljä koostetta saagasta (n. 100 minuuttia). Elokuva on tässä arvosteltu osana kaikki neljä elokuvaa sisältävää boksia. Kyseessä on suomenkielisen tekstityksen sisältävä brittipainos. (IJ)
07/07/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy