Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Profeetta

Un Prophète 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2010Kesto: 149 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 227859EAN: 5051160273112

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Vankilassa ulkoilukin tapahtuu tiukasti muodostelmassa
Vankilassa ulkoilukin tapahtuu tiukasti muodostelmassa
Niels Arestrup vetää särmäkkään roolin vankilan vanhana kalifina
Niels Arestrup vetää särmäkkään roolin vankilan vanhana kalifina

Elokuva

Kar­hean us­kot­ta­va ku­vaus 19-­vuo­tiaas­ta ara­bi­taus­tai­ses­ta rans­ka­lais­po­jas­ta, jo­ka pa­ko­te­taan van­ki­las­sa mu­kaan kor­si­ka­lais­ten ja ara­bi­jen­gien vä­li­seen kärhämöin­tiin.

Kar­hean us­kot­ta­va ku­vaus 19-vuo­tiaas­ta ara­bi­taus­tai­ses­ta rans­ka­lais­po­jas­ta, jo­ka pa­ko­te­taan van­ki­las­sa mu­kaan kor­si­ka­lais­ten ja ara­bi­jen­gien vä­li­seen kärhämöin­tiin. En­simmäi­sen ve­ren­vuo­da­tuk­sen jäl­keen neu­vo­kas po­jank­lop­pi osaa ot­taa hil­jaa ympä­ristöstään opik­seen ja ete­nee vä­hi­tel­len koh­ti kor­keam­pia pii­rejä.
E­lo­ku­va ta­voit­taa upean vä­littömän tun­nel­man, jos­ta puut­tuu ame­rik­ka­lais­ten van­ki­la­ku­vaus­ten — ja eri­tyi­ses­ti ma­fiae­lo­ku­vien — lois­to, mut­ta ta­pah­tu­mis­sa on sen­kin edestä to­den­tun­tui­suut­ta. Tehtä­vien, pe­lot­tei­den ja palk­kioi­den va­raan ra­ken­tu­van jär­jes­telmän esit­te­ly on mie­len­kiin­tois­ta seu­rat­ta­vaa, ja draa­man suu­rem­pi kaa­ri ra­ken­tuu siinä si­vus­sa kuin huo­maa­mat­ta.
E­lo­ku­va on kerän­nyt mai­rit­te­le­via ar­vos­te­lui­ta ympä­ri maail­man ja se on pal­kit­tu mm. Can­ne­sin elo­ku­va­juh­lil­la Ju­ryn va­lin­ta­na ja Os­car-eh­dok­kuu­del­la vuo­den 2009 par­haa­na ul­ko­mai­se­na elo­ku­va­na. Me­rii­tit eivät ole tul­leet tur­has­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvallinen ilmaisu pyrkii rosoiseen realismiin ja onnistuu siinä mallikkaasti. Ranskalaisen vankilan tunnelma välittyy hyvin kalseiden, mutta silti ripauksen eksoottisten miljöiden kautta, eikä kokonaisuus ole yksi yhteen sama amerikkalaisten vankilakuvausten kanssa. Hillitysti, mutta maukkaasti musiikkia hyödyntävä ääniraita komppaa tapahtumia hyvin, muttei vedä huomiota itseensä. Englanniksi tekstitetyissä ekstroissa mm. keskinkertainen tekijöiden kommenttiraita, sarja poistettuja kohtauksia (11 min.) ja koosteet harjoituksista (9 min.) ja koekuvauksistaa (5 min.). Sokerina pohjalla vielä traileri. (IJ)
04/11/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy