Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Ghostbusters Afterlife

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2021Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018022119

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Nos­tal­gi­sin sä­vyin maa­lat­tu re­buut­ti on pait­si mais­tu­va tri­buut­ti aiem­mal­le myös su­la­va pe­taus uu­del­le ai­ka­kau­del­le.

Nos­tal­gi­sin sä­vyin maa­lat­tu re­buut­ti on pait­si mais­tu­va tri­buut­ti aiem­mal­le myös su­la­va pe­taus uu­del­le ai­ka­kau­del­le. Haa­mu­jen­gin lois­ton päi­vistä on nyt ku­lu­nut mil­tei 40 vuot­ta ja ryhmä on ha­jon­nut ja unoh­det­tu, mut­ta ei täy­sin kuo­pat­tu. Ego­nin tytär pe­rii isänsä rän­sis­ty­neen kum­mi­tus­ta­lon pree­rian lai­dal­ta ja saa­puu lap­si­neen kat­so­maan voi­si­ko sieltä löy­tyä uu­si elämä. Eipä ai­kaa­kaan kun­nes por­tin­var­ti­jal­le ja avain­sepäl­le on taas maail­mo­jen vä­li­nen pes­ti au­ki.
Tämä oli­si help­po tei­la­ta: lap­set pui­kois­sa, lai­no­ja sieltä täältä aiem­mis­ta ja muis­ta elo­ku­vis­ta, sekä ykkö­so­saa kaiut­ta­va ta­ri­na. Ko­ko­nai­suus on kui­ten­kin niin val­loit­ta­van seik­kai­lu­mie­li­nen, hyvän­tah­toi­nen ja na­pa­kas­ti kynäil­ty, että vain pan­de­mian jättämä kyy­ni­syys voi­si kääntää kat­so­jan sitä vas­taan. Au­dio­vi­suaa­li­nen kuo­si on herk­kua, ta­ri­na omin ja­loin sei­so­va uu­si otan­ta ja kaik­ki nos­tal­gia uh­kaa joh­taa tip­paan lins­sissä — näin eri­tyi­ses­ti al­ku­peräi­sen ne­li­kon yh­distävässä lop­pu­koh­tauk­ses­sa.
Tuo­re, haus­ka ja len­no­kas seik­kai­lu va­rioi mauk­kaas­ti aiem­paa. Ko­ko­nai­suus mais­tuu ehkä hi­ve­nen ani­moi­dun Haa­mu­jen­gi-sar­jan jak­sol­ta, mut­ta ky­se on vä­hintään­kin eri­kois­jak­sos­ta.

Kuva

Päheä kuva on upean vakaa ja terävä. Aito 4K HDR on rikkaan vivahteikkaan ja paikoin toismaallisen miljöön tulkkina enemmän kuin omillaan. Kuvassa ei esiinny roskaan roskaa tai ylimääräistä väpätystä, ja fokuskin tuntuu olevan jatkuvasti kohdillaan - ja silti ilme on tyylikkään filmimäinen.

Ääni

Ääniraita on samaa paria kuvan kanssa. Herkullinen kattaus toistaa protonireppujen äänet palkitsevan rouheasti ja miljöötä halkovat tehosteet nautinnollisen satumaisesti. Dialogi on mukisemattoman läsnäolevaa ja jopa musiikkiraita popittaa mukavasti.

Ekstrat

Boksin 4K-levy on ekstraton, mutta sen HD-levyltä löytyy itse elokuvan lisäksi noin 45 minuutin edestä lisukkeita. Mukana on mm. poistettu kohtaus ja sarja taaksepäin ja nykyisyyteen katsovia koosteita. (IJ)
18/03/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy