Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Training Day

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2001Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
VC-1 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 103268EAN: 7321944828516

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tii­vis­tun­nel­mai­nen toi­min­tajännä­ri nuo­res­ta et­sivästä, jo­ka en­simmäi­senä päivänään kon­ka­riet­sivän vetämässä it­senäi­sessä huu­meyk­sikkössä löytää it­sensä al­taan syvästä päästä.

Tii­vis­tun­nel­mai­nen toi­min­tajännä­ri nuo­res­ta et­sivästä (Et­han Haw­ke), jo­ka en­simmäi­senä päivänään kon­ka­riet­sivän (Den­zel Was­hing­ton) vetämässä it­senäi­sessä huu­meyk­sikkössä löytää it­sensä al­taan syvästä päästä. Upeas­ti ra­ken­tu­va ta­ri­na on ehkä mo­nil­ta osin tut­tu, mut­ta ker­ron­ta kou­kut­taa sa­la­ka­va­lan su­la­vas­ti ja toi­min­ta räjähtää kan­kaal­le määrä­tie­toi­sel­la voi­mal­la — ja mil­tei ai­na oven ta­kaa. Den­zel Was­hing­ton te­kee kaik­kia na­ru­ja kä­sissään pitävänä pe­lin­ra­ken­ta­ja­na hur­jan suo­ri­tuk­sen, jo­ka pal­kit­tiin­kin oi­keu­te­tus­ti par­haan miespääo­san Os­ca­ril­la.

Kuva & ääni

Kuva piirtyy päivänvalossa elävän tarkasti kromilistoja ja kasvojen uurteita myöten, mutta menettää paljon yksityiskohtaisuudestaan varjoisammissa otoksissa. Silti jälki on kauttaaltaan tyylikästä, moitteettoman levollista ja miellyttävän hallittua. Ääniraita onnistuu luomaan tiiviin tunnelman Mark Mancinan pahaenteisellä musiikilla, välittömästi toistuvalla dialogilla ja tarpeen tullen räjähtävillä tehosteilla. Subbarilla on työtä tuon tuosta ja myös takakanavia hyödynnetään, huomattavimmin tulitaisteluissa, mutta myös hienovaraisemmin pieninä yksityiskohtina.

Ekstrat

DVD:ltä tutuissa ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (13 min.), vaihtoehtoinen loppu (5 min.), making of (15 min.), kaksi musiikkivideota ja traileri. (IJ)
14/07/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy