Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Se7en

Seven 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1995Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: FS Film Kuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 99552EAN: 6438044160260

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film ) ellei toisin mainita.

Elokuva

Va­kaa kon­ka­ri ja nuo­ri kuu­ma­kal­le tut­ki­vat eri­koi­sia sar­ja­mur­hia, jot­ka to­teu­tu­vat loo­gi­ses­ti seit­semän kuo­le­man­syn­nin mu­kai­ses­ti.

Va­kaa kon­ka­ri (Mor­gan Free­man) ja nuo­ri kuu­ma­kal­le (B­rad Pitt) tut­ki­vat eri­koi­sia sar­ja­mur­hia, jot­ka to­teu­tu­vat loo­gi­ses­ti seit­semän kuo­le­man­syn­nin mu­kai­ses­ti. Mur­haa­ja tun­tee Dan­ten­sa ja ka­to­li­sen kir­kon myyt­ti­set le­gen­dat.
Jän­ni­tys ke­hit­tyy ki­ris­tyen ja kirs­kah­del­len täy­del­li­seen lop­pu­koh­tauk­seen saak­ka. Tästä on la­ji­tyy­pissä ai­ka han­ka­la pan­na pa­rem­mak­si oli sit­ten ka­te­go­ria­na tril­le­ri tai kau­hun ta­pai­lu.
Seit­semän kuu­luu edel­leen oh­jaa­jan­sa Da­vid Finc­he­rin mes­ta­ri­teok­siin, eikä se suin­kaan ole van­hen­tu­nut. Yk­si kaik­kien ai­ko­jen yllättä­vim­mistä lop­pu­rat­kai­suis­ta tun­tuu te­hok­kaal­ta Hitch­coc­kin Psyc­hon ta­paan: sen ha­luaa nähdä ai­na uu­del­leen, vaik­ka yllä­tys­mo­ment­ti on men­nyt.
Jee­sus ja Juu­das -yh­teys elää vah­vas­ti mu­ka­na. Nyt­tem­min olen al­ka­nut miet­tiä, mik­si et­sivä So­mer­set ei he­ti vaien­na edel­leen lop­pu­teks­teissä mai­nin­nat­ta jäävää John Doea (Ke­vin Spa­cey), vaik­ka hän tietää mikä tu­le­man pitää. On­ko hän erään­lai­nen apos­to­li, jo­ka mah­dol­lis­taa myy­tin, mart­tyy­rin ja ee­tok­sen? Tässä on us­kon­to­jen syn­ty päh­kinän­kuo­res­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Ohjaajan uudelleen masteroima BD-versio toistaa kuvan ja äänen ennen näkemättömän tarkasti, vaikka kahden levyn Sandrew-DVD tuntui aikoinaan ylitse käymättömältä. Jo aikoinaan itse elokuvan kuvaa ja ääntä miksattiin uudelleen poikkeuksellisen paljon siihen nähden, että kyse oli tuoreesta ensi-illasta. Ohjaaja Fincher halusi käydä masterit läpi, jotta elokuva näyttäisi ja kuulostaisi kotiteatterispekseillä mahdollimman hyvältä. Ensimmäinen DVD-versio onkin yksi pahamaineisimmista: rakeinen kuva, flipperi ja vain kahdeksan kohtausta.
DVD autorisoitiin suoraan alkuperäisestä filminegatiivista ja sen huomaa. BD sitten lisää ylimääräiset bittivarannot. Vaikka elokuva tapahtuu paljolti sateessa, pimeässä ja hämärässä, detaljit toistuvat uskollisesti. Sävyjä löytyy eriasteisesta harmaasta täysin mustaan.
Ääni hyötyy BD-tekniikasta paljon, vaikka suunnittelussa pahaenteinen musiikki on pääosassa, ja efektit ovat niin vähässä, että varomaton herättää vaimon ja naapuritkin niissä kohtauksissa, joissa laukaukset kajahtelevat.
Ekstroissa DVD-SE:stä tutut tarinat: poistettuja kohtauksia (20 min.). vaihtoehtoloppu ja kuvakäsikirjoitusta (13 min), kolme behind the scenes -dokumenttia (joita soittimeni ei osannut toistaa), 65 min. dokumentit, kohtaus eri versioina (kuva ja ääni), 3 min. alkukohtaus kolmesta kulmasta kommentein, still-kuvia ja traileri. Lisäksi neljä kommenttiraitaa. (PS)
21/11/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy