Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tappava ase

Lethal Weapon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 94840EAN: 5051892021616

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kak­si lo­san­ge­le­si­lais­ta je­pa­ria as­tu­vat huu­me­kar­tel­lin var­pail­le, eikä vä­lien sel­vit­te­lyssä enää ole­kaan ky­se pik­ku­sor­mis­ta.

Kak­si lo­san­ge­le­si­lais­ta je­pa­ria (Mel Gib­son ja Dan­ny Glo­ver) as­tu­vat huu­me­kar­tel­lin var­pail­le, eikä vä­lien sel­vit­te­lyssä enää ole­kaan ky­se pik­ku­sor­mis­ta. Kaik­ki on hen­kilö­koh­tais­ta.
E­lo­ku­van suo­la on sen pää­pa­ri, seinä­hul­lu viet­nam-ve­te­raa­ni ja lup­sak­ka per­hee­nisä, jo­ka is­tu­te­taan sa­maan par­tioau­toon pa­hik­sia jah­taa­maan. Elo­ku­va kuu­luu it­seoi­keu­te­tus­ti bud­dy-je­pa­rie­lo­ku­vien kul­lat­tuun his­to­riik­kiin, ja sel­lai­se­na eh­dot­to­mas­ti elo­ku­vien yleis­si­vis­tyk­seen. Tämän lisäk­si ky­seessä on vieläpä haus­ka ja asial­li­sen tiuk­kasä­vyi­nen toi­min­tajännä­ri.
Ky­seessä on elo­ku­van al­ku­peräi­nen leik­kaus, ei 7 mi­nuu­til­la pi­den­net­ty ver­sio. Pois­te­tut ja pi­den­ne­tyt koh­tauk­set kui­ten­kin löy­tyvät le­vyn ekst­rois­ta.

Kuva

Upean vakaa kuva on miellyttävän terävä, värikylläinen ja kontrastiltaan vahva. Jälki on kauniin filmimäistä ilman häiritsevää rakeisuutta mitä täytyy pitää saavutuksena.

Ääni

Ääniraita toistaa dialogin läsnäolevasti ja musiikin tunnelmallisen eteerisesti, mutta laukaukset ja räjähdykset paljastavat elokuvan iän. Aiemman Blu-rayn DD5.1-ääniraita on nyt kuitenkin päivitetty häviöttömäksi DTS-HD Master Audioksi.

Ekstrat

Ekstroissa nyt ohjaajan kommenttiraita, poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (30 min.), musiikkivideo ja traileri. Elokuva on tässä arvosteltu osana kaikki neljä elokuvaa sisältävää boksia. Kyseessä on suomenkielisen tekstityksen sisältävä brittipainos. (IJ)
16/06/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy