Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Vanilla Sky

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2001Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018029569

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ka­ru elo­ku­va play­boys­ta, jon­ka ke­peä elämä ot­taa syvän ma­ha­las­kun au­to­ko­la­rin myötä.

Ka­ru elo­ku­va play­boys­ta (Tom Crui­se), jon­ka ke­peä elämä ot­taa syvän ma­ha­las­kun au­to­ko­la­rin myötä. Es­pan­ja­lai­sen Ab­re los Ojos -t­ril­le­rin uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti säi­lyttää al­ku­peräi­sen ta­ri­nan ja naispääo­san (Pe­ne­lo­pe Cruz) ker­toak­seen hur­jan ker­to­muk­sen si­vu­va­sem­mal­ta tu­le­vas­ta pesä­pal­lo­mai­las­ta ja sitä seu­raa­vas­ta epä­toi­voi­ses­ta yri­tyk­sestä päästä ta­kai­sin ta­sa­pai­noon.
Do­rian Grayn muo­to­ku­vaa (Os­car Wil­de, 1890) mau­kaas­ti ta­pai­le­va aja­tus­leik­ki luo te­hok­kaan epä­toi­voi­sen ai­vo­ju­min, jos­sa kas­vot ovat kai­ken kes­kiössä, mut­ta se mikä on eteenpäin ja mikä taak­sepäin ei ole lain­kaan selvää. Tom Crui­se vetää pas­se­lin kiil­to­ku­va­mai­sen roo­lin mie­henä, jo­ka on ehkä syn­ty­nyt kul­ta­lu­sik­ka suus­sa, mut­ta kun pos­ki­pie­li al­kaa roik­kua ti­pah­taa tämä aut­ta­mat­ta ka­tuo­jaan. Myös elo­ku­van na­pak­ka dia­lo­gi, eri­tyi­ses­ti Cru­zil­le kir­joi­tet­tu, an­sait­see eri­tyis­mai­ni­nan.
Ko­ko­nai­suu­te­na tähän on vai­kea ra­kas­tua, eri­tyi­ses­ti jos on näh­nyt al­ku­peräis­teok­sen en­sin, mut­ta trip­pinä tämä on mai­nio.

Kuva

Filmimäinen kuva pitää rakeen hallinnassa, New Yorkin katujen lainaaman skoopin suurieleisenä ja otteen läpeensä luontevana. Jälki on jäsentynyttä, aina vakaata ja paikoin yksityiskohtaista, mutta ei koskaan erityisen terävää. Kastanjoihin taittava väritoisto on ilmeikästä ja luontevaa, mutta ei suoranaisesti vivahteikasta.

Ääni

Näytelmämäinen ääniraita ujuttaa dialogin vaivatta tarinansa läpi ja pitää tehosteet skarppina. Kolkon realistinen äänimaailma on tarinaan osuvan vetoava.

Ekstrat

Ekstraton. Aiemmalla DVD:llä kuultiin muun muassa kaksi kommenttiraitaa. (IJ)
07/06/2024

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy