Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Pacific

Pacific - Tyynenmeren taistelutoverit 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 534 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 241468  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tais­te­lu­to­ve­rei­den si­sar­sar­ja seu­raa tais­te­lui­ta Tyy­nellä val­ta­me­rellä, missä me­ri­jal­kavä­ki ete­nee saa­ri saa­rel­ta koh­ti Ja­pa­nia.

Tais­te­lu­to­ve­rei­den si­sar­sar­ja seu­raa tais­te­lui­ta Tyy­nellä val­ta­me­rellä, missä me­ri­jal­kavä­ki ete­nee saa­ri saa­rel­ta koh­ti Ja­pa­nia. Troop­pi­sen pa­ra­tii­sin ja mu­tai­sen hel­ve­tin kä­sit­teet yh­tyvät ja so­ti­lai­den mie­len­ti­la järk­kyy kai­ken mie­lettö­myy­den ja kuo­le­man edessä.
Jos Tais­te­lu­to­ve­rit ver­tau­tui Pe­las­ta­kaa so­ta­mies Rya­niin, löy­tyy tämän pa­ri Ve­teen piir­re­tystä vii­vas­ta. Sa­moil­la fi­lo­so­fi­sil­la lin­joil­la lii­ku­taan tässä­kin ajoit­tain, mut­ta yhtä une­liaak­si ta­ri­na ei kui­ten­kaan hi­das­tu. Toi­min­ta ja poh­dis­ke­lu ovat hyvässä ta­sa­pai­nos­sa, ja vä­hi­tel­len har­maas­ta hah­mo­mas­sas­ta nou­see myös muu­ta­ma kiin­to­pis­te, vaik­ka yhtä voi­mak­kai­ta kes­kus­hah­mo­ja tässä ei nähdä kuin TT:ssä.
Sar­jan kym­me­nen jak­son myötä vä­lit­tyy vah­va leik­kaus elämästä so­dan tais­te­lu­ken­tillä ja hie­man myös ko­ti­rin­ta­mal­la. So­dan kur­ji­mus ja me­ne­tyk­set vä­lit­tyvät rou­heas­ti, mut­ta yllättäen sar­ja on vah­vim­mil­laan ku­va­tes­saan ko­ti­rin­ta­maa en­nen ja jäl­keen. Tässä­kin mie­lessä sar­ja täy­dentää hie­nos­ti Tais­te­lu­to­ve­rei­ta, jo­ka lop­pui kun vii­mei­nen lau­kaus am­mut­tiin. Sar­jat täy­dentävät­kin mo­nel­la ta­paa toi­siaan ker­to­mal­la pait­si ta­pah­tu­mis­ta eri­lai­sil­la näyttämöillä, myös toi­sen kes­kit­tyessä so­ti­lai­den vä­li­siin ve­ri­si­tei­siin ja toi­sen luo­da­tes­sa myös tu­ki­jouk­ko­ja ja ko­ti­rin­ta­maa.

Kuva & ääni

Upea lavastettu ja virheettömän periodiuskottava kuva näyttää juurin niin hyvältä kuin HBO:n HD:ltä sopii odottaa. Tehokas ääniraita täyttää niin ikään kaikki täysiverisen elokuvan vaatimukset. Ekstroissa videon päälle avautuva kenttäopas, kuva-kuvassa-raita, puolituntinen making of ja koosteet todellisista henkilöistä sekä taisteluista tyynellä valtamerellä.

Ekstrat

Suomenkielinen käännös on tehty hätäisesti ja sisältää enemmän käännösvirheitä kuin on mahdollista muistaa. Mieleenpainuvimpia virhekäännöksiä ovat kärjessä olemisen kääntäminen oikeassa olemiseksi, D-komppanian vääntyminen koirakompaniaksi, paikoillaan pitäminen hiljaa olemiseksi ja tankkipataljoonan muuttuminen tankkeripataljoonaksi. Virheet ovat oleellisia, mutta eivät sinällään estä tapahtumien seuraamista. (IJ)
22/12/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy