Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

American Gangster

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 169 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205777EAN: 5050582536522

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Mie­len­kiin­toi­nen ja us­kot­ta­va, mut­ta lo­pul­ta hie­man char­mi­ton gangs­te­ri­ker­to­mus mus­tas­ta jen­gi­po­mon au­to­kus­kis­ta ja val­koi­ses­ta pe­rus­je­pa­ris­ta, jot­ka mo­lem­mat al­ka­vat ra­ken­taa or­ga­ni­saa­tioi­taan ot­taak­seen lo­pul­ta yh­teen.

Mie­len­kiin­toi­nen ja us­kot­ta­va, mut­ta lo­pul­ta hie­man char­mi­ton gangs­te­ri­ker­to­mus mus­tas­ta jen­gi­po­mon au­to­kus­kis­ta (Den­zel Was­hing­ton) ja val­koi­ses­ta pe­rus­je­pa­ris­ta (Rus­sel Crowe), jot­ka mo­lem­mat al­ka­vat ra­ken­taa or­ga­ni­saa­tioi­taan ot­taak­seen lo­pul­ta yh­teen. Sym­pa­tiat ovat hel­pos­ti pa­his­ten puo­lel­la, jot­ka tun­tu­vat nä­kevän pal­jon enemmän vai­vaa me­nes­tyäk­seen kuin mil­tei si­vu­juon­teek­si jäävät hyvät po­lii­sit. Sinällään tämä on yk­si par­hais­ta vii­me vuo­sien yri­tyk­sistä yltää Kum­mi­sedän ta­sol­le, mut­ta edel­leenkään in­ten­si­teet­ti­ta­sos­sa ei päästä kuin kym­me­ne­so­saan esi­ku­vas­ta.

Kuva & ääni

Hyvä kuva tarjoilee lievää värinää lukuun ottamatta likimain parasta mihin DVD pystyy. Kuva on miellyttävän tarkka, värimaailmaltaan tyylikkään uskottava ja pääosin myös levollinen. Ääniraita on ongelmaton, ilahduttavan musikaalinen ja ajoittain myös tilakuvaa luotaava.

Ekstrat

Ensimmäiseltä levyltä löytyy sekä alkuperäinen teatteriversio, että 18 minuuttia pidempi uusi versio. Näistä ensimmäiseen on tarjolla myös ohjaajan ja käsikirjoittaja Steven Zaillianin antoisa kommenttiraita. Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy upean perusteellinen making of (78 min.), kaksi poistettua kohtausta (4 min.) ja sarja kotivideonäytteitä käsikirjoituspalaverista (8 min.), huumetestin suunnittelusta (9 min.) ja yhden kohtauksen valmisteluista (8 min.). Ekstrat on ilahduttavasti taltioitu anamorfisena laajakuvana suomenkielisen tekstityksen kera, mutta harmillisesti elokuvan hieno traileri puuttuu paketista. (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy