Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Code

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 210847EAN: 6438137052809

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mi­mi Le­de­rin me­huk­kaas­ti oh­jaa­ma mes­ta­ri­var­kai­den keik­ka­ku­vaus ku­mar­taa haus­kal­la ta­val­la heist-­la­ji­tyy­pin klas­si­sil­le elo­ku­vil­le, mut­ta jak­saa sa­mal­la ke­hittää uu­sia ja pir­teitä ta­po­ja ku­va­ta poik­keu­syk­silöitä toi­mis­saan.

Mi­mi Le­de­rin me­huk­kaas­ti oh­jaa­ma mes­ta­ri­var­kai­den keik­ka­ku­vaus ku­mar­taa haus­kal­la ta­val­la heist-la­ji­tyy­pin klas­si­sil­le elo­ku­vil­le (Top­ka­pi, Ri­fi­fi), mut­ta jak­saa sa­mal­la ke­hittää uu­sia ja pir­teitä ta­po­ja ku­va­ta poik­keu­syk­silöitä (Mor­gan Free­man, An­to­nio Ban­de­ras) toi­mis­saan. Kli­seitä­kin ta­pail­laan, kun keik­kaa pitää suun­ni­tel­la, ja kon­ka­ri­po­lii­si (Ro­bert Fors­ter) hen­gittää nis­kaan.
Pa­ras­ta elo­ku­vas­sa on se, et­tei se ole mi­tenkään toi­min­ta­pai­not­tei­nen, vaik­ka alun met­ro­koh­taus toi­mii räväkäs­ti. Tun­nel­ma on kuin Wil­liam Fried­ki­nin Ko­vaot­tei­sis­sa mie­hissä, ja psy­ko­lo­gia ja rap­sa­kat hui­jauk­set ovat pääo­sis­sa.
O­man suo­lan­sa an­taa se, että koh­tee­na on Ro­ma­nov-ja­lo­ki­vi­lii­ke New Yor­kis­sa ja le­gen­daa­ri­set val­lan­ku­mous­vuon­na ka­don­neet Fa­bergé-mu­nat. Taus­tal­la elää kau­pun­gin Pik­ku-Venäjä. Kult­tuu­rin­tun­te­mus nou­see ta­val­lis­ta kor­keam­mal­le.
Ikävä kyllä te­kijät eivät ole näh­neet Ar­vo Tuo­mi­sen hie­noa tv-do­ku­ment­tia, jo­ka pal­jas­ti mu­nat suo­ma­lais­ten kä­si­työläis­ten te­ke­mik­si. Suo­mes­sa­han pie­ta­ri­lais­ten hul­lu­ja ti­lauk­sia ei juu­ri ar­vos­tet­tu, sillä niitä pi­det­tiin maut­to­ma­na kitsc­hinä. Nyt niistä ai­na­kin tämän elo­ku­van mu­kaan mak­se­taan 20 mil­joo­naa dol­la­ria kap­pa­le. Se jos jo­ku on mau­ton­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas ja tarkka kuva eksyy halo-värinän syntiin vain alkujakson pilvenpiirtäjäpanoroinneissa. Laadukas ääniraita. Ekstroissa 8 min. haastatteluja, traileri ja 20 min. kuvauspaikkanauhoituksia. Väärä kesto takakannessa. (PS)
14/09/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy