Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Fight Club – Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1999Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: T-101480EAN: 6420614604250

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vuo­den 1999 ko­vin elo­ku­va ot­ti ai­heek­seen nais­ten kas­vat­ta­mien mies­ten tur­hau­tu­mi­sen ja ku­lu­tus­juh­lien kri­tii­kin.

Vuo­den 1999 ko­vin elo­ku­va ot­ti ai­heek­seen nais­ten kas­vat­ta­mien mies­ten tur­hau­tu­mi­sen ja ku­lu­tus­juh­lien kri­tii­kin. Ta­pah­tu­mil­la on rea­lis­ti­nen taus­ta, mut­ta ne to­teu­te­taan sa­mal­la fan­ta­sia­vi­rit­tei­ses­ti.
Va­kuu­tus­tar­kas­ta­ja (E­dward Nor­ton) elää Ikea-ka­lus­tei­den­sa kes­kellä, jol­lei lennä ran­ni­kol­ta ran­ni­kol­le. Ko­nees­sa hän ta­paa saip­pua­kaup­piaan (B­rad Pitt). Kat­so­ja al­kaa epäillä, on­ko ky­se me­tae­lo­ku­vas­ta.
Kun mies­ten kes­kus­te­lu­ker­hot eivät riitä, kak­sik­ko pe­rus­taa tap­pe­luk­lu­be­ja pit­kin Yh­dys­val­to­ja. Jän­nittävä, pro­vo­ka­to­ri­nen, fi­lo­so­fi­nen ja mus­tan huu­mo­rin sä­vyttämä elo­ku­va esi­tetään upeas­sa muo­dos­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Fight Club ilmestyi pohjoisamerikkalaisena erikoisversiona jo vuonna 2000, mutta on edelleen yksi kaikkien aikojen parhaiten toimitetuista levyistä. R2 Suomi-versio menee suomalaisen kuluttajan näkökulmasta vieläkin pidemmälle. PAL-kuva ja suomenkielinen tekstitys ovat mieluisia lisiä. Myös aiemmin ilmestynyt brittiversio sisälsi suomitekstit, mutta sensuuri oli leikannut kuvaa muutaman sekunnin.
Kahden levyn Suomi-versio on leikkaamaton. Levy yksi sisältää elokuvan ryyditettynä neljällä kommenttiraidalla, ohjaaja ja kolme päänäyttelijää ovat äänessä. Kakkoslevy sisältää 17 kulissien takaa otettua vinjettiä eri kuvakulmista kommentteineen. Mukana on lisäksi poistettuja ja epäonnistuneita kohtauksia, PR-kamaa, tuotantotaidetta ja paljon muuta.
R1-versioon oli ostettu THX-logo, mitä ei tästä löydy. Silti kuva on aavistuksen parempi 36 tuuman Philipsissä kuin jenkkiversiossa. 28’’ Sonyssa ero ei ole yhtä suuri. Moniulotteinen kuuden kanavan kaikki tehot käyttävä audio, mutta jenkeissä tämäoli DD5.1EX.
Pikkulisä lopuksi: ohjaaja haluaa kuuleman mukaan esiintyä jokaisessa elokuvassaan. Vilahtaako Fincher koko komeudessaan aivan elokuvan lopussa? Käyttäkääpä soittimenne pysäytyskuvaa, mutta vasta lasten nukkumaanmenon jälkeen. Elokuva on muutenkin K18. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy