Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Thelma & Louise

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 2.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Egmont) ellei toisin mainita.

Elokuva

U­ral­laan lä­hes yk­si­no­maan hie­no­ja elo­ku­via oh­jan­neen Rid­ley Scot­tin ko­hut­tu ja ke­hut­tu, fe­mi­nis­ti­nen road mo­vie kah­des­ta nai­ses­ta, jot­ka päättävät ir­rot­tau­tua vii­kon­lo­pun ajak­si an­keas­ta pik­ku­kau­pun­kielämästään ja pik­ku­mai­sis­ta mie­histään.

U­ral­laan lä­hes yk­si­no­maan hie­no­ja elo­ku­via oh­jan­neen Rid­ley Scot­tin ko­hut­tu ja ke­hut­tu, fe­mi­nis­ti­nen road mo­vie kah­des­ta nai­ses­ta (Su­san Sa­ran­don ja Gee­na Da­vis), jot­ka päättävät ir­rot­tau­tua vii­kon­lo­pun ajak­si an­keas­ta pik­ku­kau­pun­kielämästään ja pik­ku­mai­sis­ta mie­histään.
Mök­ki­reis­sun luon­ne muut­tuu, kun pa­ri­val­jak­ko tu­lee päästä­neek­si il­mat pi­hal­le heitä mat­kan var­rel­la ah­dis­tel­lees­ta ka­pak­ka­san­ka­ris­ta. Va­kuut­tu­nei­na et­tei ku­kaan us­koi­si teon ol­leen it­se­puo­lus­tus­ta, he pa­ke­ne­vat pai­kal­ta ren­kaat sau­hu­ten. Mit­ta­van ajo­jah­din kiih­kos­sa vain yk­si et­sivä (Har­vey Kei­tel hy­vin sa­man­lai­ses­sa roo­lis­sa kuin tril­le­rissä ”­Tap­pa­vat aja­tuk­set”) ky­ke­nee nä­kemään ta­pah­tu­mat kak­si­kon kan­nal­ta. Hän ha­luaa tuo­da heidät elävänä ta­kai­sin en­nen kuin ti­lan­ne ryöstäy­tyy lu­mi­pal­lon ta­voin täy­sin kä­sistä.
E­lo­ku­va no­jaa pitkään ame­rik­ka­lai­seen road mo­vie -pe­rin­tee­seen, niinpä tar­jol­la on­kin täy­si la­taus gen­ren herk­ku­ja ai­na au­rin­gon­las­kun sä­vyttä­mistä pree­ria­maan­teistä ja count­ry-mu­sii­kis­ta vä­ki­juo­miin ja (hil­lit­tyyn) vä­ki­val­taan, le­gen­daa­ris­ta fi­naa­lia unoh­ta­mat­ta. Vai­kut­ta­va elo­ku­va, jo­ka on herättämänsä kes­kus­te­lun ja ins­pi­roi­mien­sa lu­kuis­ten jäl­ji­tel­mien ja pa­ro­dioi­den myötä lu­nas­ta­nut paik­kan­sa yh­tenä elo­ku­va­his­to­rian merk­ki­teok­sis­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Täyteläisestä ääniraidasta vastaa Hans Zimmer (mm. Musta sade, Leijonakuningas) ja onpa kuvakin lähes moitteeton. Ekstroina vaihtoehtoinen loppu, litistetynoloinen traileri (2.35:1/DD 2.0), ohjaajan kommenttiraita ja 8-sivuinen espanjankielinen vihkonen. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy