Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Day After Tomorrow - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: FSFilmKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital
DTS5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FSFilm) ellei toisin mainita.

Elokuva

Uu­si jää­kau­si uh­kaa maail­maa, eikä tällä ker­taa hom­ma rat­kea­kaan pa­ril­la ydin­la­tauk­sel­la.

Uu­si jää­kau­si uh­kaa maail­maa, eikä tällä ker­taa hom­ma rat­kea­kaan pa­ril­la ydin­la­tauk­sel­la. Eri­no­mai­sen viih­dyttävä, lois­te­liai­den eri­kois­te­hos­tei­den ka­tast­ro­fie­lo­ku­va, jon­ka ta­ri­na kestää ke­vyen tar­kas­te­lun myös seu­raa­va­na päivänä. Ste­reo­ty­piat ja kli­seet ovat to­ki kun­nias­sa, mut­ta voi­ko elo­ku­va jo­ka yrittää kam­me­ta jen­kit eko­pulk­kaan näpäyttämällä maa­ta hal­li­tus­ta­sol­le as­ti me­nevästä eko­ter­ro­ris­mis­ta ol­la täy­sin ont­to?

Kuva

Kertakaikkisen komea tekninen toteutus. Kuva on jopa liioitellun kaunis, puhtain värisävyin fiilistelty, kiitettävän terävä ja ongelmattoman levollinen alusta loppuun saakka. Havaittavaa roskaa, tai häiritsevää kohinaa kuvasta ei löydy. Joissakin tummemmissa otoksissa tosin kaipaisi hieman lisätarkkuutta yksityiskohtien toistoon, mutta käytännössä juuri tätä enempää ei DVD:ltä voi edellyttää ennen Blu-Ray:n rantautumista.

Ääni

Jos kuvasta löytyy pientä huomautettavaa, niin ääniraita läpäisee tiukimmatkin normit kirkkain paperein. Levyltä löytyy sekä 5.1-kanavainen Dolby että DTS, joista jälkimmäinen on tällä kertaa hivenen vakuuttavampi, ollen paitsi jyrmympi myös hieman elävämpi. Sisällöllisesti ääniraita on ilahduttavan hiottu, vivahteikas ja sekä dynamiikaltaan että tilakuvaltaan hallittu kokonaisuus, jolla luonnonvoimat jylläävät mutta anti ei kuitenkaan rajoitu pelkästään julmettuihin bassojyrinöihin tai tuulen ujellukseen takakanavissa. Jo alkunäytöksessä jää murtuu vaikuttavasti myös katsojan sohvan ympäriltä, eivätkä myöhemmin vellovat vesimassat jätä viimeistäkään nurkkaa kuivaksi. Myös perusasiat lähtien dialogin selkeydestä ja paikantumisesta sekä hienosta musiikkiraidasta ovat kunnossa.

Ekstrat

Mittavissa ekstroissa mm. kuvagalleria, kaksi tekijöiden kommenttiraitaa, anamorfisia poistettuja kohtauksia kommentein (18 min.) sekä kokoelma dokumentteja elokuvan tekemisestä ja ilmaston muutoksista (1h00m23s). Vain traileria jää kaipaamaan. Tuplalevy. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy