Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Southern Comfort: Raivoisa ajojahti

Southern Comfort 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1981Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.82
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: V-89641EAN: 6416548802411

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Pie­leen­men­neistä ker­taus­har­joi­tuk­sis­ta ei us­koi­si jäävän py­syvää mer­kintää elo­ku­va­his­to­riaan.

Pie­leen­men­neistä ker­taus­har­joi­tuk­sis­ta ei us­koi­si jäävän py­syvää mer­kintää elo­ku­va­his­to­riaan. Vaan näinpä kä­vi. Wal­ter Hil­lin Sout­hern Com­fort: Rai­voi­sa ajo­jah­ti on aja­ton esi­tys tun­te­mat­to­man vi­hol­li­sen koh­taa­mi­ses­ta.
Kan­sal­lis­kaar­tin huo­let­to­muus ja mo­raa­lit­to­muus herättää vi­hol­li­sen. Tämä vi­hol­li­nen ei ar­mei­jan har­maa­ta ku­mar­ra vaik­ka ar­vo­mer­kit tun­tee­kin. Pu­hu­mat­ta­kaan siitä vi­hol­li­ses­ta, jo­ka as­tuu esiin vaik­kei met­sissä väi­jyi­sikään.
E­lo­ku­va pitää yllä ikuis­ta kes­kus­te­lua uu­den man­te­reen asut­ta­jien suh­tau­tu­mi­ses­ta vie­raam­piin väestöi­hin. Kes­kus­te­lua sy­ven­netään ku­va­ker­ron­nal­li­sin ele­men­tein. Sa­nan­las­ku tyh­myy­den tii­vis­ty­mi­sestä ei ole kos­kaan ol­lut osu­vam­pi. Yh­dys­val­tain so­ta­jouk­ko­ja on näet ku­vat­tu mai­rit­te­le­va­mas­sa­kin yh­tey­dessä.
Sout­hern Com­fort: Rai­voi­sa ajo­jah­ti on raa­ka ja li­kai­nen ku­va ih­mi­syy­den mu­re­ne­mi­ses­ta. Mie­len­lu­juus ja -ter­veys ovat ko­vil­la. Tun­ne­ti­la on unoh­tu­ma­ton, elo­ku­va ru­tis­taa ot­tee­seen­sa en­sisä­ve­listä al­kaen. Vä­ki­val­lan il­ma­pii­ri vel­loo läsnä jat­ku­vas­ti. Re­ser­viläi­set pa­ne­vat so­ta­vaih­teen silmään pe­lot­ta­val­la in­nol­la.

Kuva

Synkkää, mutta terävää. Hulppeat kontrastit. Ajan henki hehkuu filmiltä. Andrew Laszlon kameran tallentama soinen Louisiana luo kiehtovat puitteet. Kuvasuhde on edeltävän painoksen kaltainen letterbox.

Ääni

Yksikanavaisuus välittää Ry Cooderin pelkistetyn soundtrackin riittävällä teholla.

Ekstrat

Toinen suomalainen painos. Päivitetty laitos olisi ansainnut lisää tutkailtavaa oheen. Levyn ekstroissa biografiat.(VA)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy