Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Hidalgo

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2003Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 108465EAN: 8717418159764

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

F­rank T. Hop­kin­sin elämään pe­rus­tu­va ker­to­mus ame­rik­ka­lai­ses­ta kestä­vyys­rat­sas­ta­jas­ta ja tämän es­pan­ja­lai­ses­ta mus­tan­gis­ta, jot­ka 1800-­lu­vun lo­pus­sa osal­lis­tui­vat 4900 ki­lo­met­rin pi­tui­seen he­vos­kil­paan Ara­bian kuu­mal­la aa­vi­kol­la.

F­rank T. Hop­kin­sin elämään pe­rus­tu­va ker­to­mus ame­rik­ka­lai­ses­ta kestä­vyys­rat­sas­ta­jas­ta (Vig­go Mor­ten­sen) ja tämän es­pan­ja­lai­ses­ta mus­tan­gis­ta, jot­ka 1800-lu­vun lo­pus­sa osal­lis­tui­vat 4900 ki­lo­met­rin pi­tui­seen he­vos­kil­paan Ara­bian kuu­mal­la aa­vi­kol­la. Ta­ri­nan to­den­mu­kai­suus on ky­see­na­lai­nen — ku­ten il­mei­ses­ti ko­ko kil­pai­lun ole­mas­sao­lo — mut­ta kau­niin puh­taa­na ja suo­ra­vii­vai­se­na seik­kai­lu­na elo­ku­va toi­mii tästä huo­li­mat­ta hy­vin. Har­va elo­ku­va sitä pait­si ku­vaa mie­hen ja he­vo­sen vä­listä suh­det­ta yhtä an­tau­muk­sel­la.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomaisen terävä ja levollinen kuva selviää kunnialla niin Industrial Light & Magic:n loihtimista hiekkamyrskyistä, kamera-ajoista kuin kasvojen lähikuvistakin tarjoillen elävän tekstuuririkkaan ja hallitun vakaan kokonaisuuden. Myös väritoisto on moitteetonta ja tyylikkään sävykästä. Häviötön PCM5.1 -ääniraita tahdittaa tapahtumia James Newton Howardin hyvin tapahtumiin ja miljööseen istuvalla musiikiraidalla. Myös tehosteiden osalta vaikutelma on onnistunut ja ajoittain ilahduttavan tilava, vaikka parhaiten kokonaisuutta voi luonnehtia vähäeleiseksi. Ekstroissa lyhyt, mutta asiapitoinen making of (9 min.) ja mielenkiintoinen dokumentti espanjalaisen mustangin historiasta (22 min.). (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy