Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Manchurian kandidaatti

The Manchurian Candidate 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 1.79
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110832EAN: 6415015510293

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

John Fo­ger­tyn ”­For­tu­na­te So­nin” uu­del­la ver­siol­la osu­vas­ti al­ka­va tril­le­ri tun­tui en­nak­koon tur­hal­ta te­ke­leeltä, kos­ka John Fran­ken­hei­me­rin kek­kos­lan­dias­sam­me kiel­let­tyä kylmän so­dan klas­sik­koa ei käy ylittä­mi­nen.

John Fo­ger­tyn ”­For­tu­na­te So­nin” uu­del­la ver­siol­la osu­vas­ti al­ka­va tril­le­ri tun­tui en­nak­koon tur­hal­ta te­ke­leeltä, kos­ka John Fran­ken­hei­me­rin kek­kos­lan­dias­sam­me kiel­let­tyä kylmän so­dan klas­sik­koa ei käy ylittä­mi­nen. Eipä niin, mut­ta oh­jaa­ja Dem­me siir­si ta­ri­nan 1950-lu­vun alun Ko­reas­ta Ira­kin so­tien kon­teks­tiin, jol­loin po­liit­ti­nen pai­ne on tuo­re ja tun­tu­va.
Al­ku­peräistä elo­ku­vaa on pi­det­ty yh­tenä suu­rim­pi­na oi­di­paa­li­se­na ja freu­di­lai­si­na nais­vi­han il­men­tymänä, mut­ta nyt mennään siitä­kin ylit­se.
Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set ovat eri­no­mai­set, vaik­ka Me­ryl St­reep to­ki jää­kin sar­do­ni­sen An­ge­la Lans­bu­ryn jo yli 40 vuot­ta van­has­ta suo­ri­tuk­ses­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukasta kuvaa on terävöitetty turhan paljon, mutta ääniraita soi tyylillä. Soundtrackille olisi sopinut erityisen hyvin Clashin lyrikkaakin: ”… dollar dons, dictator of the world, killers for USA, seven days a week...”, mutta tuskinpa tuottajana häärinyt Frank Sinatran tytär olisi tätä hyväksynyt. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 14+12 min. dokumentti, viisi pidennettyä tai poistettua kohtausta (10+3 min.) ohjaajan kommentein, toisen pääosanesittäjän Liev Schreiberin roolitesti ja 10 min. haastatteluja. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy