Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Apocalypto

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2006Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204053EAN: 570613238931

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mel Gib­so­nin maya­seik­kai­lu tun­tui tuo­reel­ta ja raik­kaal­ta ai­heel­ta jo etukä­teen.

Mel Gib­so­nin maya­seik­kai­lu tun­tui tuo­reel­ta ja raik­kaal­ta ai­heel­ta jo etukä­teen. Voi vain ku­vi­tel­la, kuin­ka näyttävä se oli teat­te­ri­kier­rok­sel­laan, sillä myös pie­ni­tuu­mai­ses­sa te­le­vi­sios­sa sen au­dio­vi­suaa­li­suus is­ki tul­ta ja tap­pu­raa.
A­po­ca­lyp­to ku­vaa yu­ka­ta­ni­lai­sen kor­kea­kult­tuu­rin vii­mei­siä vai­hei­ta, jol­loin au­rin­ko pi­ti herättää jo­ka aa­mu hen­kiin uh­raa­mal­la jo­pa tu­han­sia uh­re­ja päivässä. Mayat so­ti­vat vain ih­mi­suh­rien vuok­si. Tus­kin­pa kos­kaan on elä­nyt kan­saa, jo­ka eli ää­rimmäi­sestä jul­muu­des­ta näin to­ta­litää­ri­sellä ta­val­la. Yh­teis­kun­ta, hal­lin­to ja us­kon­to oli ra­ken­net­tu jul­mal­le pe­rus­tal­le.
Ko­vat ot­teet eivät tuo­neet pe­las­tus­ta. Maa­ta­lous ei riittä­nyt elättämään kan­saa, ja aa­vis­tus tu­le­vas­ta ro­mah­duk­ses­ta lisä­si ve­ren­ja­noa en­ti­sestään.
Ti­lan­net­ta ku­va­taan saa­liin näkö­kul­mas­ta, kun al­ku­kan­tai­sen hei­mon lu­paa­vin nuo­ri so­tu­ri jou­tuu to­ve­rei­neen van­gik­si. Elämän­ja­no lisään­tyy, kun so­tu­ri tietää nuo­ren vai­mon­sa ja poi­kan­sa tar­vit­se­van sa­maan ai­kaan ki­peäs­ti apua, kun uh­ri­pa­pin ki­vi­veit­si lä­hes­tyy.
Hie­no elo­ku­va osa­taan myös lo­pet­taa tyy­likkääs­ti. Elo­ku­vaa voi suo­si­tel­la läm­pimäs­ti his­to­rias­ta, klas­si­sis­ta seik­kai­luis­ta ja var­sin­kin tyhjänpäiväis­ten vä­ki­val­tae­lo­ku­vien ää­rellä ai­kaan­sa tuh­laa­vil­le.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja kaksi toimintaa hyvin tukevaa ääniraitaa. Elokuva juuttui ja pikselöityi muutamassa avainkohdassa, mutta testilaitteen iäkkyys saattoi olla syynä. Ekstroissa 24 min. dokumentti, 1 min. poistettu kohtaus ja traileri. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy