Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Commando

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1985Kesto: 90/92 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112719517

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ar­nold Sc­hwar­zen­ne­ger on var­hai­seläk­keel­le jää­nyt ex-­kom­man­do ja ny­kyi­nen yh-­pap­pa, jo­ka re­vitään ta­kai­sin to­si­toi­miin kun vä­lia­me­rik­ka­lai­nen dik­taat­to­ri pa­kot­taa tämän avit­ta­maan omaa uu­del­leen­va­lin­ta­kamp­pan­jaan­sa.

Ar­nold Sc­hwar­zen­ne­ger on var­hai­seläk­keel­le jää­nyt ex-kom­man­do ja ny­kyi­nen yh-pap­pa, jo­ka re­vitään ta­kai­sin to­si­toi­miin kun vä­lia­me­rik­ka­lai­nen dik­taat­to­ri pa­kot­taa tämän avit­ta­maan omaa uu­del­leen­va­lin­ta­kamp­pan­jaan­sa. Tyttä­ren (nuo­ri Alys­sa Mi­la­no) pe­las­ta­mi­nen an­taa toi­min­nal­le tiu­kan dead­li­nen ja hyvän syyn kylmätä po­ruk­kaa va­sem­mal­la ja oi­keal­la kä­dellä.
Vuo­sien kul­taa­ma toi­min­tak­las­sik­ko osoit­tau­tuu nyt uu­del­la kat­se­lu­ker­ral­la koo­mi­sen mac­hok­si ja suo­ra­vii­vai­sen rul­laa­vak­si rynnäkök­si. Toi­sin sa­noen vuo­det ovat koh­del­leet tätä suo­peas­ti. Nuo­ri Bill Pax­ton on help­po tun­nis­taa ää­nestään, vaik­ka mie­hen roo­li on­kin mik­ros­koop­pi­nen.
Le­vyltä löy­tyy elo­ku­van al­ku­peräi­nen leik­kaa­ma­ton teat­te­ri­ver­sio ja va­jaat 2 mi­nuut­tia pi­dem­pi oh­jaa­jan ver­sio. Jo aiem­min DVD:llä­kin näh­ty oh­jaa­jan ver­sio lisää muu­ta­man rep­lii­kin pää­pa­rin vä­lil­le, siis­tii tyttä­ren rep­liik­kiä kal­lon murs­kaa­mi­ses­ta ja mässäi­lee hie­man enemmän ve­rellä. Erot eivät ole val­ta­via, mut­ta ne lisäävät mu­ka­vas­ti tun­nel­maa uu­teen kat­se­lu­ker­taan.

Kuva & ääni

Paikoitellen huikean terävä ja kauttaaltaan miellyttävän vakaa kuva, joka on myös aiemmin toivottavaa jättäneen väritoiston osalta hyvä. Trikkikuvien reunat erottuvat pariin otteeseen selvästi, samoin räjähdysten tielle asetellut nuket, ja kuvakohina on paikoin havaittavaa, mutta ei tätä oikeasti voi moittia. Ääniraita kuulostaa ikäiseltään ja on ennemmin typistetty kuin dynaaminen, mutta 80-luvun toimintascore soi hyvin ja machodynamiikan osalta tämä on yhä mallitapaus sankarin iskujen ja aseiden puhuessa kovimpaa.

Ekstrat

Viitseliäästi suomeksi tekstitetyissä ekstroissa hyviä tiedonjyviä tarjoileva rauhallinen ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (3 min.), hyvä kaksiosainen making of (22 min.) ja traileri. Tekstityksessä pistää silmään muutama vähäpätöinen moka: "No breaks" on käännetty käskyksi olla jarruttamatta (kyse on rikotuista jarruista) ja "Colonel" on käännetty kertaalleen kenraaliksi (myöhemmin oikein everstiksi). Myös se, että "Kick your ass" on käännetty argessiivisesti kallon halkaisemiseksi pistää silmään, mutta kyse on itse asiassa kahden elokuvaversion välisestä erosta, jota ei ole huomioitu tekstityksessä. (IJ)
01/06/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy