Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
HD-DVD

The Mummy

Muumio 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: HD-DVD
 
Vuosi: 1999Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 101293EAN: 5050582492620

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Bo­ris Kar­lof­fin vuo­den 1932 Muu­mio on edel­leen ylittämätön.

Bo­ris Kar­lof­fin vuo­den 1932 Muu­mio on edel­leen ylittämätön. Uni­ver­sal-k­las­si­kon uu­sin­ta on pu­ru­ku­mi­ver­sio, mut­ta lois­ta­vi­ne te­hos­tei­neen ja köyhän mie­hen spiel­ber­ginä mais­tu­va sel­lai­nen. Vuo­sien hii­pues­sa viehä­tys kui­ten­kin la­tis­tuu vääjäämättä.
T­he Mum­my oli niin suo­sit­tu elo­ku­va var­hais­nuor­ten kes­kuu­des­sa, että sitä kut­sut­tiin lem­pi­ni­millä Mum­mi tai Muu­mi. Elo­ku­vaa suo­si­tel­laan yli 14-vuo­tiail­le, mikä voi mo­nil­le van­hem­mil­le osoit­tau­tua vai­keak­si ra­jak­si pitää kiin­ni. Elo­ku­van te­kijät on­nis­tui­vat ta­voit­tees­saan tehdä elo­ku­va, jo­ka pe­lot­taa, mut­tei ole kau­hua ja jo­ka on haus­ka, mut­tei ko­me­dia.
It­se muu­mio tai luu­ran­ko­mie­het eivät ole lap­sis­ta ko­vin pe­lot­ta­via. Mut­ta alan fil­mien va­kio­koh­taus li­ven­neen yli­pa­pin elävältä hau­taa­mi­ses­ta voi sitä ol­la. Van­hem­man mie­lui­sa etuoi­keus on kat­soa tämä DVD en­sik­si it­se.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvan ja äänen laatu oli jo DVD:nä erinomainen. Teräväpiirtoajalla se ei kuitenkaan ole lähellekään referenssitasoa. Varsinkin ääniraita tuntuu nyttemmin aika ponnettomalta Levy sisältää huomattavan määrän ekstroja, peräti kolme kommenttiraitaa, 55+11+11 min. dokumentit, poistettuja kohtauksia (11 min.), kuvakäsikirjoituksen vertailua elokuvaan (16 min.), valokuvagallerian ja trailerin. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy