Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

The Patriot

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2000Kesto: 165 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 101796EAN: 7330031005013

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

In­de­pen­de­ce Dayn te­kijöiltä, jo­ten tämä oli­si hel­pos­ti voi­nut ol­la kestämättömän hur­mok­sel­li­nen pop­corn-räis­kintäe­lo­ku­va Ame­ri­kan it­senäis­ty­mis­tais­te­lui­den ram­bois­ta, jot­ka ydi­na­sei­den puut­tees­sa pistävät oman ai­kan­sa muu­ka­lai­sia brit­tejä la­koon mus­ket­tien avul­la.

In­de­pen­de­ce Dayn te­kijöiltä, jo­ten tämä oli­si hel­pos­ti voi­nut ol­la kestämättömän hur­mok­sel­li­nen pop­corn-räis­kintäe­lo­ku­va Ame­ri­kan it­senäis­ty­mis­tais­te­lui­den ram­bois­ta, jot­ka ydi­na­sei­den puut­tees­sa pistävät oman ai­kan­sa muu­ka­lai­sia brit­tejä la­koon mus­ket­tien avul­la. Sen si­jaan ky­seessä on har­vi­nai­sen ä­lykkääs­ti ra­ken­net­tu, ta­sa­pai­noi­nen ja vai­kut­ta­va pe­rio­di­ku­vaus, jo­ka osaa ol­la jän­nittävä, kos­ket­ta­va, raa­ka ja myös haus­ka ole­mat­ta tip­paa­kaan vä­kinäi­nen.
His­to­ria ker­ro­taan eri vä­ri­tyk­sin ker­to­jas­ta riip­puen, jo­ten ei ole yllättävää, että brit­ti­ra­kuu­na (Ja­son Isaacs) piir­retään peit­te­lemättömän pa­huu­den ruu­miil­lis­tu­ma­na — ja vieläpä hy­vin te­hok­kaas­ti — mut­ta se ei on­nek­si tar­koi­ta, että kaik­ki bri­tit tai jen­kit oli­si­vat tässä sa­mas­ta muo­tis­ta. Ob­jek­tii­vi­nen tämä ei to­ki ole, mut­ta ei elo­ku­van ai­na tar­vit­se­kaan ol­la.
Ky­seessä on al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio, mut­ta bok­sis­ta löy­tyy myös ns. pi­den­net­ty leik­kaus HD:nä.

Kuva & ääni

Tasokas kuva on hallittu, terävä ja väritoistoltaan luonteva. Jälki on tällä kertaa parempaa erottelukyvyltään kuin väritoistoltaan vaikka myös hitusen periodikuristettu väritoisto on pätevää. Väritoisto näyttää ruskan sävyt, taivaanrannan väriloiston ja univormujen sekä tulen kirkkaat värit luonnollisesti, mutta HDR nyanssit ovat nyt pitkälti poissa. Kenties näin on tarkoitus periodipatinan nimissä. Kyseessä on aito 4K.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein (13 min.), kooste taiteesta (5 min.), traileri, kuvagalleria ja kaksi dokumenttia, joista ensimmäinen käsittelee lyhyesti sodankäynnin tekniikkaa ja elokuvan taistelukohtausten toteutusta (10 min.) ja jälkimmäinen tarinan esikuvia (10 min.). Boksin HD-levy sisältää elokuvan pidennetyn version ja kaksi dokumenttia. (IJ)
18/09/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy